Poleti pozabite na telovadnico

Štirje razlogi, zakaj poleti namesto v telovadnici vadite zunaj, na svežem zraku.

11.8.2015 ob 6:30

shutterstock_289300892.jpg

Poletje je kot nalašč za vadbo na prostem. Tej v prid govorijo številni razlogi, seveda pa izberite pravi del dneva. Na klimatske naprave se pod milim nebom vendarle ne morete zanašati.


Že slediš Mični na Facebooku?

Med telovadbo zunaj porabljate več kalorij. Med tekom, rolanjem, plavanjem, kolesarjenjem in podobnimi dejavnostmi na prostem se borite z zračnim uporom in tudi vetrom, tako pa telo med vadbo porabi več kalorij kot v telovadnici. Neraven teren, vzponi in klanci prav tako doprinesejo k večji porabi energije ter posledično k opaznejšim učinkom.


Za lažjo pot do bolj fit postave si preberite še:

shutterstock_231185611.jpg

Treniranje na prostem hitreje izboljša razpoloženje. Številne raziskave so pokazale, da lahko razgibavanje na prostem znatno izboljša razpoloženje. Svež zrak in naravna svetloba namreč v telesu znižujeta količino stresnih hormonov, obenem pa spodbujata sproščanje hormona serotonina, ki zagotavlja odlično razpoloženje.
 
Okolica je čudovita. Bodimo realni, nobena telovadnica se ne more primerjati z lepotami narave, ob katerih se hkrati krepi telo ter spočijejo tako oči kot tudi um.

Mišice lahko krepite brezplačno. Za rekreacijo na prostem vam ne bo treba seči v žep. Poleg tega so parki polni različnih telovadnih naprav, ki jih lahko brez plačila uporabljate. Izkoristite klopce, stopnice, stene ter različne poligone in z njihovo pomočjo brez članarine okrepite celo telo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)