Kako se zagotovo držati urnika telovadbe

Najtežje pri telovadbi je vzdrževanje motivacije. Kaj storiti, da bi se redno držali urnika rekreacije?

8.2.2016 ob 11:00

shutterstock_167044463.jpg

Vsak začetek je težak, pravijo, in enako je pri telovadbi. Najtežje se je spraviti v telovadnico in začeti, nato pa nadaljevati. A s pravo organizacijo in dobro premišljenim urnikom se ni težko držati lastnih dogovorov. Preverite, kaj lahko storite še danes, da bosta vaša rekreacija in pot do fit postave lažji.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Plačajte vnaprej

Vadbo je težje preskočiti, če veste, da ste jo že plačali, zato zakupite najmanj mesečno vstopnico, če pa hočete trajne rezultate, se odločite vsaj za polletno. Tako boste že vnaprej poskrbeli, da boste pridno hodili v telovadnico in ne bo časa za lenarjenje. Sčasoma boste ponosni nase.

Obroke načrtujte pametno

Ob dnevih, ko je na vrsti telovadba, že večer prej razmislite o zdravih obrokih in prigrizkih za naslednji dan. Poleg tega si naredite urnik, kdaj boste jedli, da ne boste v telovadnico prišli presiti in ne boste mogli dati vsega od sebe. Še najbolje pa je, da obroke vnaprej načrtujete vsak dan, ne le ob dnevih, ko intenzivno telovadite.

shutterstock_259929356.jpg

Odpravite se takoj po službi

Zjutraj ali zvečer si pripravite torbo in se v telovadnico odpravite takoj po službi. Tako ne boste imeli časa obsedeti na kavču in odpovedati rekreacije. Če se morate kljub temu ustaviti doma, se izogibajte sedečemu položaju in se od doma odpravite čim prej.

Telovadba naj postane resen dogodek

Marsikdo rekreacije ne jemlje kot nekaj, kar je nujno za dobro počutje in telo, zato spremenite mišljenje in se prepričajte, da je telovadba resen sestanek, ki ga ne smete zamuditi.

Vnaprej si pripravite nagrado

Misel na to, da vas po telovadbi čaka nekaj zabavnega, kot je druženje s prijatelji ali slastna večerja v vaši najljubši restavracija, vas bo še dodatno motivirala. Poleg tega boste kasneje še bolj uživali, saj boste vedeli, da ste ta dan že storili nekaj dobrega zase.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)