Navade tistih, ki so vedno fit

Če boste vadbo spremenili v vsakodnevni užitek in ne obveznost, bo fit postava zagotovljena.

18.7.2015 ob 12:15

shutterstock_243376378.jpg

Najbrž ste se že velikokrat vprašali, kje tiči skrivnost oseb, ki so vedno fit in se ponašajo z zavidanja vredno kondicijo. Zadeva ni tako zapletena, kot se morda zdi. Vse je posledica nekaterih njihovih navad. Spoznajte in osvojite jih tudi sami.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Vadijo, čeprav imajo le 15 minut časa. Vedo, da je nekaj boljše kot nič in če kdaj za telovadbo nimajo cele ure časa, si zanjo vzamejo zgolj 15, 10 ali 5 minut.


Še več motivacije najdete v teh člankih:

shutterstock_145692185.jpg

Uživajo v različni rekreaciji. En dan se predajajo jogi, drugi dan aerobiki, tretji se podajo na tek, plavanje, kolesarjenje ali kaj bolj ekstremnega. Pestra vadba pa preprečuje, da bi se telesne aktivnosti naveličali.

Nikoli ne preskakujejo vadbe. O njej ne razmišljajo kot o dolžnosti, pač pa kot o načinu sproščanja, zato je nikoli ne izpuščajo iz dnevne rutine. Niso ji namreč hvaležni zgolj za mišice, pač pa tudi za endrofine, ki se med njo sproščajo ter zagotavljajo boljše počutje.

shutterstock_226985128.jpg

Jedo pravo hrano. Vanjo vključujejo veliko vlaknin, sadja, zelenjave in seveda beljakovin. Bela moka, sladkor in alkohol so na minimumu, namesto mlečne čokolade pa si privoščijo temno, ki je veliko bolj bogata z antioksidanti.

Vadijo kjer koli. Če niso ljubitelji telovadnice, vadijo zunaj. Tudi brez telovadnih naprav se da namreč aktivirati vse mišice v telesu. V naravi si znajo poiskati vedno nove športne izzive.

Ne obremenjujejo se z rezultati. Ne razmišljajo o tem, kako bodo videti zaradi vadbe - to vidijo kot odličen stranski učinek. Prioriteta so namreč učinki, ki jih ima na dušo, telo in počutje. Bolj kot cilj, je zanje pomembna pot, rezultati pa pridejo sami od sebe.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)