Fit dan po vzoru Alenke Košir

Vaditeljica in motivatorka Alenka Košir nam je opisala, kakšen je urnik fit ženske.

25.6.2015 ob 10:30

01_alenka.jpg

Fit življenja Alenke Košir ne morete več spregledati, četudi hočete. Z nami vsakodnevno deli nasvete za vadbo, pa tudi slastne recepte, s čimer v vseh nas vzbuja željo po čim bolj zdravem načinu življenja.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Zato jo je Mična prosila za ultimativne napotke, kako vsak dan skrbeti za zdravo dušo in telo. "Predvsem verjamem v fit lifestyle," nam zaupa. Potem pa je svoje nasvete strnila v nekakšen seznam.

Alenka pa ima tudi odličen nasvet za vse, ki si želite izgubiti maščobo na trebuhu. Si lahko mislite, da vam to uspe s to vadbo?

03_alenka.jpg

Alenkina navodila za fit vsakdan:

  • Ko se zbudite, najprej popijte kozarec vode in "razgibajte/pretegnite telo". Lep zgled za to so mucke, pri katerih lahko opazite, da se vsakič, ko vstanejo, "pretegnejo".

  • Čez dan bodite pozorne, da spijete dovolj vode.

  • Obroke si razporedite prek dneva - boljše pojesti pet manjših obrokov kot enega ali dva večja. Uživajte obroke glede na aktivnosti, ki sledijo v vašem urniku.

  • Močno zagovarjam ravnotežje in priporočam, da v vsakem obroku razporedimo beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe ter vlaknine. Seveda ni nič narobe, če se kdaj pregrešimo s kakšno sladkarijo. Ravno nasprotno, osebno menim, da so pregrehe nujne.

Vadba mora postati del vašega vsakdana.

  • Pazite pri prigrizkih! Meni je zelo pomagalo to, da sem imela vedno pri roki zdrave prigrizke in ko si lačen, zato ne posežeš po nezdravih sendvičih, čokoladah, čipsu in podobnem. V vsaki torbi imejte prigrizke, pa v avtu, v službi, kjerkoli ste in ko se enkrat navadite, da namesto čokolade pojeste jabolko ali pa pest oreščkov ali pa kakšne zdrave ploščice, ki jih lahko naredite sami, je to odlično in sploh ne boste več pogrešali pretirano sladkih živil.


Seveda vse skupaj najbolje deluje v kombinaciji z redno telovadbo, ki vam nariše nasmeh na obraz, vam da energijo in zagon za nov dan. "Čudeži ne obstajajo - fit postaneš s pravilno, uravnoteženo prehrano in redno telesno vadbo," za konec pove Alenka.

Avtorica: B. G.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)