Maščoba na trebuhu? Delajte počepe!

Alenka Košir ima nasvet, kako se znebiti maščobnih oblog, ki težijo vsako žensko.

28.2.2015 ob 9:00

10984148_850212948374687_7372683944395950511_n.jpg

Ko pride do hujšanja in želje po izgubi maščobe okrog trebuha, ljudje prevečkrat pozabljajo, da se bodo te najprej znebili z zdravo prehrano. Nato pa pridejo na vrsto počepi in ne trebušnjaki.

Tako namreč svetuje Alenka Košir, ki že več let uspešno vodi treninge VIIT: "Ja, prav ste slišali. To je moj odgovor na najpogostejše vprašanje, kako izgubiti maščobo, ki se nabira na trebuhu."

Če vas ta odgovor bega, ima Alenka za vas podrobnejšo obrazložitev: "Opažam, da ljudje močno povezujejo delo določene mišice (v tem primeru trebušnih mišic) z izgubo maščobe, ki se nabira nad to določeno mišico. Ampak stvari niso tako preproste; ljudje imamo maščobne zaloge na različnih delih telesa. Nekateri imajo maščobo enakomerno razporejeno po celem telesu, nekaterim se nabira bolj okoli trebuha in nekaterim bolj v spodnjem delu telesa, na nogah in ritki. A to so samo maščobni depoji, ki jih telo, ko jih potrebuje, uporabi in to tako, da se ta maščoba sprosti v kri ter nato potuje do glavnih porabnikov."

shutterstock_209018440.jpg

Alenka pojasnjuje, da se maščoba nad trebušnimi mišicami ne porablja zgolj za trebušne mišice, temveč predstavlja zalogo za celo telo. "Vsi vemo, da večja kot je mišica, ki jo aktiviramo, več energije za delo te mišice porabimo. Zato je tudi logično, da bomo z aktivacijo večje mišice, ali še bolje, z aktivacijo cele verige mišic, porabili več, kot če dela samo trebušna mišica. Seveda morajo za uporabo maščobnih depojev biti izpolnjeni tudi drugi pogoji: kot na primer to, kaj ste tisti dan jedli, vrsta treninga, itd."

Še nasvet: "Pomembno je, da nehate razmišljati v stilu 'Koliko trebušnjakov moram narediti, da se znebim trebuha?'"

Več o tem pa vam lahko že jutri pove kar Alenka sama, saj bo v Celju potekala njena delavnica S prehrano in gibanjem do zdravja. Več o njej lahko izveste TUKAJ.

Avtorica: B. G.

Foto: Facebook, Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)