Napake, zaradi katerih v telovadnici izgubljate čas

Včasih je težko že samo priti do telovadnice, zato je ključno, da čas v njej pametno izkoristite.

3.3.2015 ob 10:30

shutterstock_209098489.jpg

Ko se odločite za obisk telovadnice, je zelo pomembno, kako se lotite vadbe. Predanost je ključna, zato se ne pustite, da vas odnese, saj se pozitivni rezultati sicer ne bodo poznali nikjer, razočaranje pa bo še toliko večje.

Ste preveč družabni. Dobrodošlo je, da imate ob telovadbi nekoga, ki vas bodri in se prav tako trudi izboljšati svoj življenjski slog, a če vas ta oseba odvrača od posvečanja vadbi, je morda boljše, da telovadite sami.

Ne postavljate si ciljev in se ne spotite. Resda ni potrebno, da se pri vsaki vaji spotite kot maratonec, a z branjem na sobnem kolesu in tekaču samo tratite čas. Postavljajte si cilje in se trudite za intenzivnejšo telovadbo, pri kateri ne bo časa za branje.

Nimate izdelanega načrta. Če ob prihodu v telovadnico ne veste, kaj bi počeli, lahko s tuhtanjem zapravite precej časa. O tem razmislite že doma in tako boste takoj vedeli, h kateri napravi se odpraviti. Če potrebujete pomoč, se posvetujte s trenerjem v fitnesu; povejte mu, katere dele telesa bi želeli okrepiti.

Privoščite si preveč odmorov. Pri telovadbi je spodbuditev srčnega utripa bistvenega pomena, zato poskrbite, da bo ves čas enakomeren. Če bodo odmori prepogosti in predolgi, telovadba ne bo učinkovita. Odmor si privoščite le med zelo intenzivnimi vajami.

Izogibajte se klepetom ob napravah in se raje osredotočite na vadbo.

Garderoba vas hitro zavede. skušajte se izogibati odhodom v garderobo; tam vas lahko zamotijo mobilni telefon, klepetajoča dekleta in še kaj. V telovadnico vzemite, kar potrebujete med vadbo: plastenko z vodo in brisačo. To je vse, kar potrebujete. V garderobo se odpravite le, če morate na stranišče.

Ne veste, kako delati z napravami. Vsak center za fitnes ima svoje naprave, zato se pred začetkom pozanimajte, kako delujejo in kako jih zagnati. Če boste to ugotavljali sami, boste samo tratili čas in morda celo kaj pokvarili. Ob prvem obisku naj vam nekdo na hitro pokaže, kaj in kako.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)