V formi brez telovadnice

Vsakodnevno življenje nudi številne možnosti za dobro počutje in lepo postavo.

19.2.2015 ob 11:00

shutterstock_149995346.jpg

Seveda si želite ostati v formi in dobri kondiciji, a kaj , ko vsak dan zmanjka časa za obisk telovadnice. Na srečo obstajajo številne druge možnosti za ohranjanje zdravja, kondicijske pripravljenosti in lepe postave, ki vam ne bodo vzele prav nič časa. Izvajate jih namreč lahko med vsakodnevnimi opravili.

Začnite na začetku

Torej pri prehrani. V povezavi z njo se gre držati zgolj dveh povsem preprostih pravil. Prvo se glasi: dneva nikoli ne začenjajte brez zajtrka. Vstanite pol ure prej ter si privoščite kvaliteten in hranljiv jutranji obrok. In drugo pravilo: med večerjo in spanjem naj mineta vsaj dve uri. Tako bo počitek bolj kvaliteten, vaša prebava boljša, v manjši meri pa vas bo mučila tudi napihnjenost.

Peš ali s kolesom, če je le mogoče

Kadar vam doma zmanjka le nekaj malenkosti (denimo mleka in kruha), se do trgovine odpravite peš. Pozabite na dvigala, v višja nadstropja se vzpenjajte po stopnicah, če je mogoče se v službo odpravite peš ali s kolesom. V kolikor uporabljate mestni avtobus, z njega sestopite dve postaji prej in preostanek poti opravite peš, namesto da popoldneve preživljajte pred televizijo, se podajte na krajši sprehod.

Na začetku se vam bo zdelo, da ogromno hodite a verjemite, kmalu boste osvojili rutino in spoznali, da je takšen način življenja odlično nadomestilo za ure v telovadnici.

Mirni in zdravi

Res je težko odmisliti stvari, zaradi katerih se po nepotrebnem obremenjujete. A vendar obstaja kar nekaj tehnik, s pomočjo katerih je mogoče premagati stres: branje ali poslušanje glasbe vas denimo lahko poneseta stran od vsakodnevnih težav. Ne razmišljajte o težavah, ki bi vas lahko doletele. Z njimi se boste ukvarjali tedaj, ko vas bodo, morda pa se to sploh ne bo zgodilo. Skušajte službene težave pustiti v službi, doma pa ustvarite bolj mirno vzdušje, počnite to, kar imate radi in z ljudmi, ki so vam blizu in tako poskrbite, da bo v zdravem telesu prisoten zdrav duh.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)