Formula za zdravo hujšanje in fit postavo

Če želite poletje 2016 pozdraviti z lepo bikini postavo, se morate preoblikovanja lotiti že zdaj.

18.10.2015 ob 9:30

shutterstock_159630536.jpg

Prva stvar, ki jo morate obvladati, je disciplina. Brez te boste težko dosegli želeno. Zavedati pa se morate, da je za lepo, fit in zdravo postavo potrebna sprememba življenjskega sloga in ne le začasna sprememba jedilnika ali naskok smešnih diet. Fitnes strokovnjakinja in lastnica uspešnih devedejev za preoblikovanje postave, Tracey Mallett, je razložila, kako na pameten način do lepe bikini postave.


Že slediš Mični na Facebooku?

Odločitev št. 1: Ne izogibajte se dvigovanju uteži. "Najboljši način za izgubo odvečnih kilogramov je kombiniranje kardiovadbe z utežmi. Le tako boste pridobili moč in razvili mišice," svetuje Tracey. Rast mišic bo namreč še dodatno poskrbela za izgubo obsega na kritičnih delih ter spodbudila metabolizem, dodaja strokovnjakinja.


Preberite še:

shutterstock_82307455.jpg

Odločitev št. 2: Začnite počasi, a bodite dosledni. "Če boste že na začetku pretiravali, lahko pregorite. Veliko ljudi začne tako; v želji, da bi čim prej shujšali, se naprezajo in naprezajo, nato pa obupajo." Tracey zato svetuje, da si za začetek postavite manjše cilje, od tri do pet vadb na teden, a se jih držite. "Bolj boste dosledni, več kalorij boste pokurili."

Odločitev št. 3: Spremenite prehranjevalne navade. Jejte nepredelano hrano in si sami pripravljajte obroke. Tracey še svetuje, da se držite formule 80/20. "80 odstotkov je hrana, 20 odstotkov pa naj bo telovadba, to pomeni, da poskušajte vedno pokuriti 20 odstotkov tega, kar ste pojedli. Čeprav se zdi odstotek telovadbe majhen, v resnici ni. To je zdrav način za izgubo maščobe in pridobitev mišične mase." Strokovnjakinja ob tem svetuje obilo polnozrnatih izdelkov, zelenjave, sadja, zdravih maščob kot je avokado, in proteinov. Pozorni bodite na vnos predelanega sladkorja, nezdravih ogljikovih hidratov in prevelike porcije.

Odločitev št. 4: Ne zaletavajte se. "Na teden ne bi smeli izgubiti več kot en kilogram. Poskrbite, da boste na dan telovadbe pojedli dovolj, da bo telo dobilo gorivo," še pravi Tracey. Ob tem dodatno poudarja: "Na teden lahko maksimalno izgubite en kilogram in že to je veliko."

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)