Modni objektiv: Ortopedski natikači, najbolj udoben modni trend leta

Mičnin modni objektiv potrjuje: klasične japonke so povozili ortopedski natikači.

20.7.2016 ob 6:20

1.JPG

Ortopedski natikači so na ulice pogumneje zakorakali pred dvema sezonama, letos pa so osvojili še tiste dvomljivce, ki bi jih pred časom sicer raje obuli le za na vrt. Zagotovo ste si že kdaj rekli, da je "za lepoto treba potrpeti", a na srečo obstaja tudi peščica modnih trendov, ki so pravzaprav zelo udobni.

Od dedkovih copat do prodajnega hita

Na ortopedske natikače smo do pred kratkim gledali kot na obutev za starejše ljudi, danes pa je njihova prodaja narasla za krepko čez 100 odstotkov! Med najbolj znanimi znamkami takšnih anatomsko oblikovanih sandalov je nemški Birkenstock, ki čevlje izdeluje že od leta 1774. Leta 1964 je Karl Birkenstock oblikoval čevelj s podplatom iz plute, ki ga danes povezujemo z udobnimi natikači.

2.JPG

Od nemškega giganta do slovenske Kopitarne

"Birkenstocke" so pred dvema letoma množično pokupile hollywoodske zvezdnice, trend pa se je tako razširil še med navadne smrtnice. Prodaja je narastla v višave, pri znamki pa so začeli izdelovati ortopedske natikače v modnim trendom prijaznejših barvah – med najpogosteje videnimi na ljubljanskih ulicah so sicer še vedno črni in beli natikači, veliko povpraševanja pa je tudi po srebrnih in bronastih različicah.

Podoben model v Sloveniji izdeluje Kopitarna Sevnica, svoje različice pa so začele izdelovati tudi številne prestižne znamke, prav tako pa tudi cenovno dostopnejše blagovne hiše, kot so Zara, H&M, Deichmann, Mass in podobni.

Oblekica in natikači? Zakaj pa ne!

Nogi prijazni natikači so nezahtevni tudi pri izbiri garderobe. Podajo se tako na kratke hlače kot dolga krila, poletne oblekice ali široke hlače, nič ne bo narobe, če jih oblečete na poletni kombinezon ali pa k privihanim kavbojkam. Modne blogerke si jih v hladnejših dneh drzno obujejo kar na nogavice, a na srečo je tu poletje, zato teh (za zdaj) ne boste potrebovali.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)