Modni objektiv: Boksarska kita je pričeska leta

Mičnin modni objektiv je po prestolnici tokrat lovil boksarske kite, ki bodo, kot kaže, hit letošnjega poletja.

28.4.2016 ob 8:00

1. naslovna.JPG

Dvojna nizozemska kita, znana tudi kot boksarska kita, je pravzaprav obratna različica francoske kite. Takšni kiti sta trdno spleteni tik ob lasišču in zahtevata nekaj potrpljenja ter spretne prste, sicer pa so jih gospodične pletle že stoletja pred nami.

Nizozemska kita se od francoske razlikuje v tem, da po tri pramena las prekrivamo od zgoraj navznoter, medtem ko pri francoski pramena vlečemo od spodaj navzgor.

Od boksark do Kim Kardashian

Omenjeni kiti so posvojile že boksarke, prav takšno pa je v boksarskem filmu Punčka za milijon dolarjev nosila oskarjevka Hilary Swank. Od tod se jih je prijelo tudi najnovejše ime. A trend je vrhunec svoje priljubljenosti doživel pred kratkim, krivdo pa gre pripisati komu drugemu kot klanu Kardashian.

2. druga.JPG

Potem ko je kite nosila Kim Kardashian, sta pričesko skopirali še njena sestra Khloe Kardashian in polsestra Kylie Jenner, trendseterske sestre pa so poskrbele, da se je uporaba oznake #boxerbraids po družbenih omrežjih bliskovito povečala. Mičnin modni objektiv jih je nekaj ujel tudi po ljubljanskih ulicah.

Bi si želele podobne pričeske? V spodnjem videu vas čakajo navodila, kako si jo spletete pred domačim zrcalom. Saj veste, vaja dela mojstra.Besedilo in fotografije: Maja Fister

Video: YouTube


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)