Modni objektiv: Jakna iz džinsa iz fantove omare

Mičnin modni objektiv se je podal na ulice, kjer bo vsak teden lovil zanimive trende, modne poslastice ter poskrbel, da boste vedno na tekočem, katere smernice prevladujejo v ulični modi.

6.4.2016 ob 6:38

09_nasl.jpg

Tokrat smo se po ljubljanskih ulicah podali v lov za večnim jeansom in gospodičnami, ki ga raje poiščejo na moškem oddelku.

Nam že sledite na Facebooku? 

Medtem ko so moški v zadnjih nekaj letih posegli po teliranih srajcah in tesno oprijetih hlačah, so ženske premamili rubustnejši kosi, ki bi jih prej pripisali med moško garderobo.

Ko te zanese na njegov oddelek

Po "boyfriend" kavbojkah, torej takšnih, ki so nekoliko ohlapnejše, so hit kos prehodnih obdobij postale še oversized jakne iz džinsa. Preveliki modeli, ki si jih modne navdušenke sposojajo v omarah svojih fantov ali pa jih že v trgovini zanese na moški oddelek, so kot kaže navdušili tudi Ljubljančanke, saj smo jih med sprehodom čez mesto opazili kar nekaj.

08_cla.jpg

Njegova jakna in njena poletna obleka sta najboljši par

In kako jih kombinirati? Z vsem! Lahko si jo ogrnete prek ramen na povsem sproščen stajling s hlačami, nekaj kontrasta pa boste dodale tako, da spodaj oblečete ženstveno obleko ali krilo, povsem dovoljene pa so tudi tunike in dolge srajce, pod katere pa bo do poletja še treba obleči najlonske nogavice.

Namig: Zavihaj rokave!

Ker imajo moški modeli nekoliko daljše rokave, bo najbolj praktično, če jih nekoliko privihate. In še namig, ki ga je nekoč izjavil igralec Ashton Kutcher: »Vedno si privihaj rokave! Tako namreč daječ vtis, da imaš vedno polne roke dela. Tudi kadar jih nimaš.«

V galeriji si oglejte, kako kul jakne smo ta teden ujeli na ljubljanskih ulicah.

Besedilo in fotografije: Maja Fister

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)