Modni objektiv: Pospravite torbice, v modi so nahrbtniki

Mičnin modni objektiv se je tudi ta teden po ljubljanskih ulicah oziral za modnimi trendi. Tokrat smo bili priča boju torbic in nahrbtnikov. Nesporni zmagovalec: nahrbtnik.

13.4.2016 ob 6:00

naslovna.JPG

V Mičninem modnem objektivu bomo po domačih ulicah vsak teden lovili zanimive modne trende. Po prevelikih jaknah iz džinsa, smo tokrat preverjali ulične trende, ki so bolj zahrbtni. A le dobesedno.

Iz šolskih klopi do modnih brvi

Če smo nahrbtnike še pred kratkim povezovali s šolskimi klopmi in izleti v hribe, so ti danes postali vroča roba modnih navdušencev. Poleg modnih trendov, se spreminjajo tudi življenjski slogi, vedno hitrejši ritem in natrpani urniki pa so nas prisilili k temu, da poskušamo svojo garderobo narediti čim bolj praktično in udobno, predvsem pa imeti proste roke.

Posluh za aktivne modne navdušence so končno dobili tudi v modni industriji, saj so se praktični nahrbtniki lepih dizajnov na policah začeli pojavljati kot gobe po dežju.

2.JPG

Na modne brvi so jih poslala zveneča imena kot so Stella McCartney, Alexander Wang, Prada, Dolce & Gabbana, Valentino, Gucci, Kenzo, Saint Laurent in številni drugi, cenovno dostopne različice pa so ponudile tudi trgovske verige kot so Topshop, Zara in H&M.

Modni hit tudi nahrbtniki s slovenskimi podpisi

Tržno nišo pa so ujeli tudi mladi domači oblikovalci. Oblikovalke, pravzaprav. Na slovenskih (pa tudi tujih) ulicah jih lahko ujamete s podpisom Boopacks in Frachella. Pod prvo znamko stojita sestri Dominika in Katarina Bučar, pod drugo pa ustvarja Mateja Škraba.

Kakšne kreacije smo ujeli na ulici, pa preverite v spodnji fotogaleriji.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)