Triki za boljše in lažje oblikovanje pričeske

Kadar je pred vami pomemben dan, si lahko tudi doma ustvarite pričesko, kakršno bi vam frizer.

14.5.2015 ob 6:30

shutterstock_209511934.jpg

Zvezdniški frizer George Papanikolas, ki med drugim skrbi za lase sester Kardashian, igralke Mile Kunis in Nicole Richie ter je najbolj zaželen frizer v Hollywoodu, je delil nekaj nasvetov, ki jih mora poznati vsaka ženska.

Za popolne kodre si umijte lase večer prej. Kodri, ustvarjeni z likalnikom ali s kodralnikom, so najlepši in najobstojnejši, če jih naredite dan po tem, ko ste si umili lase. George predlaga, da si lase umijete zvečer, jih posušite s sušilnikom in greste spat. Naslednji dan je čas za kodranje.

shutterstock_170783495.jpg

Nezaželeno skodranost preprečite s suho brisačo. Če so vaši lasje dovzetni za kodranje, ko stopijo v stik z vlažnim zrakom, jih po umivanju in pred sušenjem s sušilnikom dobro osušite s suho brisačo. A pozor! Nikar jih ne drgnite, temveč jih le dobro pritisnite ob brisačo in jih ovijte vanjo. Po končanem sušenju s sušilnikom pa jih za nekaj minut sušite še s hladnim zrakom iz sušilnika.

Za večji volumen lase sušite z glavo navzdol. Kadar si želite polnejšo pričesko, si lase ves čas sušite z glavo navzdol in jih tako tudi počešite.

shutterstock_51283090.jpg

Naelektrenost preprečite s krtačo, popršeno z utrjevalcem. Ko si zaželite urejene in lepo zglajene pričeske, pri kateri naelektrenost ne pride v poštev, krtačo za oblikovanje predhodno popršite z utrjevalcem.

S kodralnikom kodrajte od sredine proti konicam. In ne od korena las. Tako boste ustvarile modernejši videz s polnimi kodri.

shutterstock_159829712.jpg

Valovite kodre ustvarite ob pomoči kite in likalnika. Če si želite bolj spontanih in igrivih kodrov, si spletite več kit, ki jih nato zlikajte z likalnikom. Ko boste razdrli kito, bodo nastali lepi valoviti kodri.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)