Kaj morate vedeti, ko si zaželite kratke pričeske

Pomlad je čas za drzne spremembe. Razmišljate o novi, bistveno krajši pričeski?

15.3.2015 ob 9:30

shutterstock_131154401.jpg

Ko ženska razmišlja o spremembi videza, navadno premišljuje o novi, dznejši pričeski. A preden se odločite za tako drastično spremembo, morate vedeti sledeče.

Dolgi lasje so težji. Kar pomeni, da se bodo kratki hitreje in občutneje kodrali ter zvijali po svoje kot dolgi. Takšni se zaradi teže sami po sebi nekoliko zravnajo. Če so seveda po naravi skodrani.

Drugačni pripomočki. Za oblikovanje kratkih las boste potrebovali manjše in tanjše likalnike ali kodralnike kot ste jih za dolge. Le z njimi jih boste lahko imeli takšno pričesko, kot si želite.

Manj časa za urejanje. Ena od prednosti kratke pričeske je nedvomno ta, da boste za njeno nego, sušenje in urejanje potrebovali manj časa. Lase posušite s sušilnikom, nanje nanesete utrjevalec in že ste pripravljeni za odhod od doma.

Potrebovali boste manj šampona. In seveda drugih preparatov, to pa pomeni manjše izdatke za sredstva za nego las.

Večkrat boste pri frizerju. Po drugi strani boste več denarja porabili za obiske frizerja. Kratki lasje pač potrebujejo redno striženje. Le tako je pričeska vedno urejena.

Izgubili boste načine za prikrivanje slabe pričeske. Las ne boste več mogli speti v čop in tako prikriti, da se vam pričeska ni ravno posrečila ali jih povezati v figo, ko ne boste imeli časa, da bi jih umili. Kratki lasje res zahtevajo manj vzdrževanja, a urejati si jih boste morali vsak dan.

Potrebovali boste čas, da se na spremembo privadite. Kar nekaj časa se boste ob pogledu v ogledalu morda spraševali, ali niste storili napake. Na popolnoma drugačen videz se boste pač morali privaditi, zato ne objokujte pogumnega koraka, pač pa si dajte čas, da boste sprejeli svojo novo, nedvomno čudovito podobo.

Če še vedno ne veste, kako bi se odločili, se spomnite, da gre zgolj za lase, ki velikokrat rastejo hitreje, kot si mislite.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)