Hitri triki za popolno fen pričesko

Ob dnevih, ko preprosto nimate časa za umivanje in sušenje las, bodo ti nasveti prišli prav.

9.2.2016 ob 9:00

shutterstock_188546246.jpg

Suhi šampon je velikokrat najhitrejša rešitev za osvežitev las, a mnogokrat žal ne najboljša. Rjavolaske lahko na lasišču opazijo sledi belega prahu, ki kar noče stran ne glede na to, kolikokrat si razčešete lase. Najboljša rešitev je še vedno umivanje las s šamponom in z balzamom. Ob dnevih, ko preprosto nimate časa za umivanje in sušenje las, bodo ti nasveti prišli prav.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Prvi korak: pustite lasem, da se malce posušijo na zraku. Če boste takoj posegli po sušilniku, bo čas sušenja enkrat daljši. Raje jih dobro zavijte v brisačo in iztisnite čim več vode. Pri tem bo navadna majica pomagala še malenkost bolj, saj bo tudi preprečila naelektrenost. Lase nato previdno in nežno razčešite; začnite pri konicah in se z glavnikom (ne s krtačo) počasi pomikajte proti korenu. Nato pustite, da se lasje še 10 minut sušijo na zraku, vi pa medtem opravite vse drugo.

Drugi korak: nanesite losjon za sijoče lase. V drogeriji poiščite takega, ki bo najbolj ustrezal vašim lasem in jih naredil gladke. Nanesite ga od sredine dolžine las do konic.

Tretji korak: omislite si keramično okroglo krtačo. Keramična krtača bo bolje prenašala toploto iz sušilnika na vaše lase, kar bo skrajšalo čas sušenja. Ima tudi manj ščetin, ki prav tako pripomorejo k bolj enakomernemu pretoku toplega zraka.

Četrti korak: uporabljajte močan sušilnik. Pričesko, ki jo dobite pri frizerju, lahko ustvarite le z dobrim sušilnikom, zato pri nakupu ne skoparite. Investirajte v dober in močen pripomoček, ki vam bo služil dolgo in dobro.

Peti korak: lase razdelite na pramene in jih sušite posebej. Sliši se zamudno, a tak način sušenja je hitrejši, kot če bi se lotili vse glave naenkrat. Pramene razdelite na tri dele: spodnji del (ob tilniku), srednji del (nad tilnikom in ob ušesih) ter vrhnji del (nad ušesi).

Seveda pa je čas sušenja odvisen tudi od dolžine las.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)