Sedem znakov, da je čas za obisk frizerja

Veste, kdaj je treba k frizerju, razen če to ne piše na vašem koledarju?

21.6.2015 ob 6:30

shutterstock_110435696.jpg

Lasje vam sami povedo, kdaj potrebujejo osvežitev, le znake se je treba naučiti brati. Z naslednjimi nasveti lahko hitro preverite, ali je že čas za obisk frizerja.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

  • Ves čas nosite spete lase. Če se izogibate spuščenim lasem in se vaši dnevi vrtijo le še okrog čopov in fig, je čas za novo pričesko. To pomeni, da se ne počutite več dobro z lasmi na ramenih, zato ne odlašajte.

  • Dobro si oglejte konice. Če spominjajo na slamo, so najbrž izmučeni zaradi toplotne obdelave z likalnikom ali kodralnikom, lahko pa so celo že povsem uničene. Dogovorite se za zmenek s frizerjem.
shutterstock_193266707.jpg
  • Kako dobro se lahko razčešete. Če se vaši lasje vozlajo pogosteje, je to znak za striženje. To lahko najhitreje preverite s česanjem – ko z glavnikom ne morete več neboleče in brez truda skozi lase, je čas za striženje.

  • Težave z volumnom. Da je čas za osvežitev, vam lahko pove tudi pomanjkanje volumna in težave z njegovim ustvarjanjem.

  • Težave s kodri. Ko kodrasti lasje začnejo tvoriti trikotno obliko, pomeni, da so postali pretežki, da bi lahko stali lepo. Čas je za nekaj obrezovanja.
shutterstock_265383212.jpg
  • Produkti za lase ne učinkujejo več. Ko vaši običajni izdelki za nego las izgubijo učinkovitost, za to niso krivi izdelki, temveč vaši lasje, ki vam skušajo povedati, da pogrešajo škarje.

  • Dolgočasnost pričeske. Če s pomočjo zgornjih znakov še vedno niste prepričani, ali je čas za obisk frizerja, se preprosto poglejte v ogledalo in presodite, ali je vaša trenutna pričeska dolgočasna ali ne.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)