Kako ugotoviti, če vam pristoji kratka pričeska

Potrebujete le svinčnik in ravnilo.

2.6.2015 ob 8:00

RTR3DRSW.jpg

To vprašanje si večno postavljajo tako frizerji kot ženske, ki razmišljajo o veliki "lasni" spremembi. Do zdaj smo živeli v prepričanju, da odgovor na to vprašanje ne obstaja, a smo se motili. Pravzaprav gre za preprost in kratek odgovor: sledite pravilu petih centimetrov in pol.

To "magično" mero je odkril legendarni frizer John Frieda. "Izkazalo se je, da je vse odvisno od kota obraza posameznice," razlaga Giles Robinson, eden od tesnih Johnovih sodelavcev. "John je preučeval ogromno obrazov, pri čemer je ugotovil, da kot čeljustne kosti določa, ali bi nekomu pristajala kratka pričeska ali ne." Robinson je ob tem zagotovil, da gre temu pravilu zaupati, pa čeprav gre za čisto preprosto merjenje.

Charlize Theron ima to srečo, da ji pristaja prav vsaka dolžina.

Kako preveriti?

Vodoravno pod brado nastavite svinčnik, navpično ob uho (levo ali desno) pa pridržite ravnilo. Izmerite razdaljo od križišča svinčnika in ravnila do ušesa. Če je vaša razdalja krajša od 5,5 centimetra, bi vam kratki lasje noro dobro pristajali, če pa je razdalja daljša, potem vašemu obrazu bolj ustreza daljša pričeska.


Ta formula se je že izkazala za uspešno pri nekaterih zvezdnicah: igralki Michelle Williams kratka pričeska zelo lepo pristoji, medtem ko pri Kim Kardashian ne bi delovala tako dobro. Enako velja za Audrey Hepburn in Sarah Jessico Parker; prva je naravnost blestela s krajšimi lasmi, Sarah pa ni rojena za takšno pričesko.

Avtorica: B. G.

Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)