Modni objektiv: Mesto so zavzeli sandali z belim podplatom

Med poletnimi obutvenimi trendi so letos sandali z nekoliko debelejšim belim podplatom iz gume. Po Ljubljani se je za njimi oziral Mičnin modni objektiv.

14.7.2016 ob 6:40

Screen Shot 2016-07-12 at 22.29.08.jpg

Ste že naleteli na sandale s paščki in debelejšim podplatom iz bele gume? Letošnji modni obutveni hit je pristal v istem košu kot pred leti škornji Ugg ali še prej balerinke. Nekateri jih ljubijo, drugi sovražijo, zagotovo pa jih je na ulici veliko.

Flatforms: hibrid med športnim in elegantnim

Kako jih pravzaprav imenujemo? Čez lužo jim pravijo "flatforms". Gre za skovanko besed "flats", torej nizkih čevljev brez petke, in "platforms", čevljev z debelim podplatom.

Ker je podplat iz bele gume, spominjajo na športne copate, a k eleganci vleče njihov zgornji del. Paščki na sandalih so lahko usnjeni, kot grški čevlji, ki smo jih nosili pretekle sezone, priljubljeni pa so tudi bakreni, srebrni in zlati odtenki. Flatforme so torej hibrid med udobnim in elegantnim.

_DSC0274.JPG

Kako jih kombiniramo? Brez težav se podajo k jeansu, predvsem kratkim hlačam, noga pa bo videti najlepše na cullotes hlače, torej na širše hlače, ki segajo nad gležnje. Flatforme se podajo tudi h krilom in poletnim oblekam.

Podobne modele čevljev z debelejšim podplatom iz gume najdete že v vsaki trgovini z obutvijo, kakšne smo ugledali na ljubljanskih ulicah, pa preverite v spodnji galeriji.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)