Modni objektiv: Zimski klobuk, ki gre z nami v poletje

V tokratnem Mičninem modnem objektivu smo ujeli nekaj zimskih klobučkov, ki poletja ne nameravajo preživeti na dnu omare.

15.6.2016 ob 8:00

Screen Shot 2016-06-14 at 16.37.59.jpg

Je vaša omara razdeljena po letnih časih, ali pozimi le oblečete več kosov, ki jih posamično nosite tudi poleti? Med zimskimi kosi, ki jih še vedno nismo pospravili, so tudi volneni klobuki. Čeprav je poletje pred vrati, pa temperature še niso posegle v višave, zato se nam glava pod njim še ne bo "skuhala", hkrati pa bo vašo pričesko zaščitil pred nadležnimi plohami, ki smo jim priča te dni.

Klobuki so za dame! Tudi tiste, ki ljubijo raztrgane kavbojke.

Klobuki so bili v preteklosti nepogrešljivi kosi pravih dam, ki so jih nosile ponosno in z dvignjeno glavo. Medtem ko so gospodje svoje v zaprtih prostorih po bontonu morali sneti, pa tega gospodičnam ni bilo treba. Bonus! Vse imamo kdaj tiste dneve, ko pričeska enostavno ne stoji, kot bi morala, klobuk na glavo in težava je rešena.

_DSC0109.JPG

Včasih so jih šik modne navdušenke kombinirale izključno z oblekami in kostimi, danes pa vas nihče ne bo gledal postrani, če si ga nadanete k supergam in strganim boyfriend kavbojkam.

Pazite na velikost!

Čas za nakup kakovostnega volnenega klobuka je najbolj primeren ravno zdaj, saj se je njihova sezona za trgovce (menda) končala, tisti, ki so ostali na policah, pa so zato močno znižani.

Pri izbiri klobuka le pazite na velikost, saj vam preveliki, ki vam bodo lezli na oči, ali pa premajhni, ki bodo nerodno obsedeli na vrhu glave, ne bodo delali ravno usluge. Kakšne smo ujeli v deževni Ljubljani, preverite v fotogaleriji.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)