Modni objektiv: Visoka baletna figa za vsak dan

Mičnin modni objektiv je na ljubljanskih ulicah tokrat pozdravil šik visoke fige.

1.6.2016 ob 7:00

_DSC0744.JPG

Medtem ko kombiniranje garderobe in ličenje večini modnih gospodičen predstavljata del jutranje rutine, pa nam pogosto zmanjka časa za pričesko. Spuščeni lasje, ko so sveže umiti in čop, kadar se zmastijo, je zgodba, ki jo pozna vsako dekle. A na srečo je tu še vmesna pot – figa!

Figa za vsako priložnost – zrahljana ali tesno ob glavi

Zadnjih nekaj sezon so modne takšne fige, ki jih spnete čim višje. Za bolj sproščene stajlinge modne navdušenke prisegajo na nekoliko zrahljane, takšne, iz katerih lahko brez skrbi uide še kakšen pramen. Za bolj stroge priložnosti, pa lase počesite tik ob lasišču in figo na vrhu glave tesno zavežite.

_DSC0717.JPG

Trik: za več volumna dodajte "krof"

Namesto elastike si za tesno speto figo lahko pomagate z gobastim krofom, ki bo figi dodal volumen. S čim? Krofu z luknjo v sredini podobne penaste pripomočke za nekaj centov najdete v vsaki drogeriji, njihova uporaba pa je enostavna.

Lase najprej spnete v navaden čop, ki ga potegnete skozi "krof". Čop dvignite visoko nad glavo, proti konicam las pa potegnite tudi blazinico. Konice las zatlačite pod blazinico in jo začnite vihati navzven. Lasje se bodo ovijali okoli blazinice in približevali korenu las. Ko se blazinica dotakne lasišča, jo lahko še dodatno pritrdite z varnostnimi sponkami. Mimogrede, namesto blazinice lahko uporabite tudi staro nogavico – tisto, ki že dve leti ni našla drugega para. Odrežite ji prste in jo vihajte tako dolgo, da dobite krofu z luknjo podobno obliko. Namig, kako – tule.

Spuščeni lasje z manjšo figo

Eden od trendov, ki se bo to poletje še bolj razširil, so spuščeni lasje z manjšo figo na vrhu glave, ki jo spnete iz vrhnjega sloja las. Preprosto in elegantno! Vse omenjene fige si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji z ljubljanskih ulic.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)