5 vprašanj, ki mu jih moraš zastaviti, ko se prvič dobita

Z nevsiljivimi vprašanji boste od njega izvedeli vse, kar morate vedeti.

20.10.2018 ob 4:00

zmenek_par_ljubezen.jpg

Bodimo iskreni: prvi zmenki niso samo za spogledovanje. So tudi prva priložnost za bolj poglobljeno spoznavanje nekoga, ki bi nekoč lahko bil vaš dragi. Prav zato je na njih potrebno postavljati prava vprašanja. Poglejte si nekaj takšnih, ki jih morate zastaviti preden dobite poljub v slovo.

1 Imaš kaj bratov ali sester?

Preprosto vprašanje, ki odpre vrata debati o družini. Torej o ljudeh, ki ga obkrožajo celo življenje. Iz pogovora o njih je mogoče razbrati, kakšen je njegov odnos z njimi, kar je dober pokazatelj tega, kako se bo v morebitni daljši zvezi obnašal do vas.

2 Si kdaj imel zlomljeno srce?

Pogovor o bivših za prvi zmenek ni primeren. Omenjeno  vprašanje pa je bolj splošno in odgovor nanj lahko veliko pove o njegovih namerah. Dokaj velika je namreč verjetnost, da če še nikoli ni bil prizadet, v resni zvezi še ni bil in o njej morda niti ne razmišlja. 

3 Kako dolgo je bilo tvoje najdaljše razmerje?

Čas, ko vam lahko ob napačnem odgovoru zasveti rdeča lučka. Če je trajala dve leti ali več, si lahko oddahnete in nadaljujete s pogovorom, če pa je trajale le nekaj mesecev … dajte mu priložnost, a hkrati vedite, da imate morda opravka z nekom, ki se ne zna ali noče vezati.

4 Kdaj se je končalo tvoje zadnje razmerje?

Če je to bilo komaj pred nekaj tedni ali celo dnevi, pokličite natakarja in ga prosite za račun. Vsak po daljši zvezi potrebuje nekaj časa, da si opomore in da preboli konec. Če hitro sili v novo, v vas ne vidi potencialne življenjske spremljevalke, pač pa zgolj kratkotrajno tolažbo.

5 Kje se vidiš čez pet let?

Odgovor, ki vam bo povedal največ: si sploh želi dekleta in nekoč družine ali si sebe zamišlja, kako zapravlja dobitek, ki ga je ravno priigral v igralnici. V tem primeru raje takoj poberite šila in kopita.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Lahko "samo seksala sva" kdaj preraste v nekaj več? ali pa Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja

Priporočamo tudi: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)