Zakaj bi morali tudi na drugi zmenek

Če boste obupali že po prvem, sicer res neposrečenem srečanju, boste morda zamudili pravo priložnost.

19.10.2015 ob 12:30

shutterstock_226827892.jpg

Zagotovo se vam je že zgodilo: šli ste na zmenek, ki ni bil ravno tak, kot ste si ga zamislili. Na vašem spremljevalcu ste našteli toliko napak, da o drugem srečanju sploh niste razmišljali. A prav s tem ste morda storili usodno napako. Poglejte, zakaj bi sebi in njemu (če res ni bil povsem v nasprotju z vašimi pričakovanji, željami in vrednotami) morali dati vsaj še eno priložnost in si privoščiti še drugi zmenek.


Že slediš Mični na Facebooku?

Le malo ljudi na prvem zmenku res blesti

Zadrega pač opravi svoje in lahko deluje na dva načina. Vaš spremljevalec je bil zaradi nje morda preveč tih in zadržan ali preveč zgovoren in kar malce bahav. Kakor koli, tudi sami ste najbrž potrebovali nekaj časa, da ste prebili led in jo premagali. Če menite, da zaradi njegovega vedenja drugi zmenek ne pride v poštev, premislite še enkrat. Ob ponovnem srečanju bo namreč zadrega mnogo manjša, oba bosta bolj sproščena in kdo ve, morda se bo zato tudi on pokazal v povsem drugačni luči prvič.


Preberite si še:

shutterstock_154469876.jpg

Prvi vtis ni vedno pravi

Čeprav pravijo, da je za prvi vtis dovolj zgolj sedem sekund, se lahko upravičeno vprašate, koliko informaciji lahko v tako kratkem času v resnici sprejmete o nekom. Čeprav vas torej na prvi pogled ni povsem očaral, a zmenek vendarle ni bil popoln polom in si želi še na drugega, mu dajte še eno priložnost. Drugi vtis bo kaj lahko boljši od prvega.

Nikoli se ne ve

Ljubezen na prvi pogled je sicer privlačen, a tudi nerealen koncept. Lahko vam je nekdo neizmerno všeč, a ne gre za ljubezen, pač pa za zaljubljenost in delovanje hormonov. Za ljubezen je potrebnega več časa. Če torej na prvem zmenku niste začutili metuljčkov, ne gre kar obupati. Če vam je bil spremljevalec vsaj simpatičen in vas je znal nasmejati, mu velja dati več priložnosti. Kdo ve, z njimi bodo morda prišli tudi metuljčki ali – kar je še bolje – dolga in umirjena ljubezen. Saj to pravzaprav iščete, kajne?

Za konec: pojdite še na drugi zmenek. Če tudi ta ne bo tak, kot bi si želeli, še vedno lahko odnehate, ne boste pa si mogli očitati, da ste prehitro vrgli puško v koruzo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)