Prvi zmenek: pazljivo z izbiro tem

Da bi se odvijal vam v prid, poglejte o čem govoriti in s katerimi temami je bolje počakati.

11.7.2015 ob 9:30

shutterstock_204841810.jpg

V vsakem razmerju je iskrenost najbolj pomembna, saj sta sproščen odnos in zaupanje tista, na katerih je uspešna zveza zgrajena. A na prvem zmenku se komaj spoznavata in ni potrebno, da sta povsem iskrena o čisto vsem. O čem torej govoriti in o čem ne?


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Ne preveč intimno. Izogibajte se temam, ki zadevajo intimo (število bivših, težave v družini, bolezni, bojazni). Prav tako ne izražajte političnih stališč, čeprav si delita enaka. Prvi zmenek naj bi bil zgolj romantičen. Vzgoja otrok, težave v službi, izkušnje z bivšimi in čustveni pretresi prav tako niso prave teme za prvi zmenek.


Še več pomoči za prvi zmenek:

shutterstock_251306176.jpg

Ne preveč podrobno. Zlasti dame velikokrat storijo napako, da preveč na dolgo in široko govorijo o sebi in svojih izkušnjah ter od moškega pričakujejo potrpljenje in razumevaje pri poslušanju njihovih življenjskih zgodb.

Brez čustvene prtljage. Omenjanje bivših v kakršnemkoli smislu nakazuje, da ste z njimi še vedno povezani. Čustvena prtljaga naj ostane skrita vsaj toliko časa, da vidite, če se vama obeta razmerje in lahko zgradita medsebojno zaupanje. Prvi zmenek je za to veliko premalo.

shutterstock_151044857.jpg

O čem velja govoriti?

Strokovnjaki za zveze priporočajo sproščeno klepetanje, duhovite opazke in nekaj informaciji o življenju, predvsem o hobijih, priljubljeni glasbi, počitniških destinacijah, filmih, knjigah, torej in o stvareh, ki vas veselijo. Povprašajte tudi po sorojencih, priljubljeni hrani in pijači, dolgočasne podrobnosti o karieri, zaslužku in obširnih načrtih raje pustite za katerega od naslednjih zmenkov.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)