Elegantno pobegnite s slabega zmenka

Lahko se zgodi, da boste že po nekaj minutah zmenka spoznali, da ne bo šlo.

19.5.2015 ob 1:00

shutterstock_162886001.jpg

Se pripravljate na prvi zmenek? Seveda ne veste, ali se bosta ujela ali pa boste morda v trenutku spoznali, da moški, ki vam dela družbo, pač ni za vas, saj med vama preprosto ni kemije. V kolikor se vam bo pripetilo slednje (kar vam seveda ne privoščimo), si poglejte štiri elegantne načine, kako pobegniti s slabega zmenka. 

"Čez pol ure moram biti drugje." Že ob prvem stiku boste morda spoznali, da med vama ni nikakršne privlačnosti. Torej se mu, preden se zmenek sploh povsem začne, opravičite in pojasnite, da morate žal že čez pol ure biti nekje drugje. Ujeli so vas nepredvideni dogodki, za kar vam je žal ampak ... Če vas je instinkt izdal in boste po pol ure spoznali, da fant le ni tako slab, pa se tako ne boste oropali priložnosti za drugi zmenek.

shutterstock_174524207.jpg

"Mislim, da bi lahko bila super prijatelja." Vas čisto nič ne privlači? Torej mu takoj povejte, da menite, da bi lahko bila super prijatelja. Zagotovo na to ne bo pristal in bo zmenek zaključil sam. Noben moški namreč ne želi bito zgolj prijatelj z žensko, ki mu je tako všeč, da jo je povabil na zmenek.

"Imela sem zelo naporen dan." Naporen delavnik, zgodnji sestanek ali gripa, ki se vas loteva. Nekajkrat zazehajte in se opravičite, saj ste tako utrujeni, da bo morali takoj domov in se dodobra naspati.

shutterstock_154084136.jpg

"Menim, da res nima smisla." Preprosto bodite iskreni. Nič ni bolj učinkovitega, kot iskreno priznanje, da menite, da med vama ne bo šlo. "Vesela sem, da sva se sestala, a mislim, da ne bi bila dober par." Če boste to ali kaj podobnega izrekli na ljubezniv in uvideven način, lahko upravičeno pričakujete, da bo razumel in cenil vašo iskrenost. Ta je nedvomno najboljša politika za oba.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)