Zakaj bi morali na zmenek na slepo

Ker boste zagotovo bogatejši za novo izkušnjo in morda za novo ljubezen.

8.6.2015 ob 1:00

shutterstock_222416548.jpg

Morda vam že sama misel na zmenek na slepo v kosti nažene strah ali pa se vam zdi povsem nesmiseln. A čeprav je res malce zastrašujoč in je na spletu resnično o vsakomur mogoče izvedeti skoraj vse, ima zmenek na slepo vendarle svoj čar.

Če vam je torej kateri od vaših prijateljev predlagal srečanje z "nekom zanimivim" pa ne veste, ali bi šli ali ne, vam svetujemo, da pojdite. Morda se bo iz vsega skupaj izcimilo kaj dobrega, morda bo vajin zmenek hkrati prvi in zadnji, vsekakor pa boste bogatejši za novo izkušnjo.

shutterstock_244183558.jpg

Da pa ta ne bi bila preveč težka, vam svetujemo, kako premagati morebitne neprijetne trenutke.

  • Zamislite si vprašanja, ki bi mu jih lahko zastavili, in odgovore na vprašanja, ki jih lahko pričakujete sami. Takšne malenkosti so odlične za prebitje ledu ob srečanju.
  • Nikakor se ne smete napiti, kozarec vina pa vam bo pomagal, da se boste lažje sprostili. Prav sproščenost je pri takšnih zmenkih ključnega pomena, saj so posamezniki na njih pogosto preveč togi.
  • Ne bodite preveč intimni. Pogovor naj ne zaide na osebno raven. Srečala se bosta prvič in preveč intimna vprašanja ali pogovori niso primerni.
shutterstock_251306176.jpg
  • Pohvalite sogovornika: njegovo obleko, pričesko, način govora. V trenutku bo situacija prijetnejša.
  • Ne vsiljujte svojih mnenj. Ljudje tega ne marajo, sploh ne tisti, ki ste jih ravnokar spoznali. Vsiljevanje mnenj ljudi odbija.
  • Obvezno obiščite tudi katerega od organiziranih hitrih zmenkov, kjer so za pogovor na voljo le tri do štiri minute. Zadeva je lahko zelo zabavna in zagotovo vam ne bo žal.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)