Najboljša je vadba na zraku

Strokovnjaki pravijo, da je že običajna hoja po svežem zraku učinkovitejša od vadbe v telovadnici.

20.11.2015 ob 10:45

shutterstock_158873396.jpg

Dobra novica za vse, ki ne marajo vadbe v telovadnici: strokovnjaki londonske šole za ekonomske in politične vede so ugotovili, da so ljudje, ki radi hodijo, v boljši formi in boljšega zdravja od tistih, ki redno obiskujejo telovadnico.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

V poizvedbi, ki je vključevala 50.000 posameznikov starejših od 13 let, so namreč dokazali, da so tisti, ki na dan hodijo vsaj pol ure, v pasu ožji in imajo nižji indeks telesne mase primerjavi z onimi, ki prav tako redno vadijo na različnih napravah v telovadnicah. Razlike so bile zlasti opazne pri ženskah, starejših od 50 let.

shutterstock_92550337.jpg

Ni dvoma

Čeprav gre upoštevati dejstvo, da je raziskava zgolj enoplastna (posamezniki, ki veliko hodijo so večinoma tudi vitkejši, vendar raziskovalci niso upoštevali morebitnih drugih vzrokov za to), so izsledki še vedno na kožo pisani vsem, ki niso ravno navdušeni nad vadbo v telovadnicah. Poleg tega, da namreč hoja v naravi obljublja boljše rezultate, je brezplačna, mogoče jo je izvajati kjer koli, dokazano zmanjšuje tveganje za bolezni srca, ožilja in diabetes ter varuje tudi pred drugimi bolezenskimi težavami.

Idealni pogoji

Kaj torej še čakate? Lepi jesenski dnevi so kot nalašč za vadbo, ki obljublja najboljše rezultate.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)