Za srečo tako začnite dan

Dober dan se začne že v postelji.

26.1.2016 ob 8:15

shutterstock_251889964.jpg

Hiter življenjski ritem ter preštevilne obveznosti povzročajo stres in z njim povezane zdravstvene težave. A ker časa ne moremo ustaviti in prav tako ne ubežati vsakodnevnim skrbem, vam ponujamo nekaj načinov, s katerimi velja v korist zdravja, sreče in boljšega počutja začeti dan.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Nasmehnite se

V trenutku, ko vas iz spanja prebudi budilka, preden torej sploh odprete oči, se nasmehnite. Nato vstanite, vdihnite, se dobro pretegnite in še enkrat nasmehnite. Znanstveno je dokazano, da ljudje, ki se pogosto smejijo, živijo dlje, imajo boljši imunski sistem ter lažje komunicirajo z okolico. Na to jutranjo vajo glejte kot na miselno gimnastiko, pozitivne učinke pa boste opazili zelo kmalu.

Popijte kozarec mlačne vode z limono

Voda z limono je nekaj najboljšega, kar lahko zjutraj privoščite organizmu. Limonov sok spodbuja delovanje prebavil, čisti jetra ter pospešuje presnovo. Poleg tega vas bo ta napitek prebudil učinkoviteje kot kava. Če pa želite pravi eliksir mladosti, mu dodajte še malce svežega ingverja.

Oprhajte se

Pod prho se osredotočite na curke vode. Uživajte v vsaki kapljici, ki pade na vašo kožo, saj tako očistite telo in hkrati um ter iz njega preženite vse negativne misli.

shutterstock_169310963.jpg

Vaš zajtrk naj bo kraljevski

Uživajte v vsakem grižljaju, kot da ga okušate prvič. Med zajtrkom ne glejte televizije, ne telefona, skratka ničesar, kar bi pozornost odvrnilo od hrane. Potrudite se, da bo prvi obrok dneva kakovosten, obogaten z beljakovinami, s celimi žiti in z mlečnimi izdelki. Kakšen sadež pa vzemite s seboj tudi na delo.

Pomislite, da je življenje čudovito

Vsako jutro razmišljajte o stvareh, zaradi katerih ste veseli in upravičeno lahko hvaležni: pomislite na ljudi, ki vas obkrožajo in jih imate radi ter brez katerih vaše življenje ne bi bilo enako. Temu ritualu namenite nekaj minut in po njem se boste zagotovo počutili bolje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)