Zakaj zjutraj piti vodo z limono

Že po mesecu dni pitja boste občutili razliko v zdravju in počutju.

1.4.2015 ob 12:00

shutterstock_183863234.jpg

Limona za zdravje organizma prinaša številne koristi. Bogata je z vitamini C ter tistimi B-kompleksa, z železom, s kalcijem, kalijem in z magnezijem. Da bi izkoristili vse pozitivne učinke tega sadeža, izcedite njegov sok ter ga dodajte vodi, ki naj bo mlačna. Tako boste pred kislino zavarovali zobno sklenino. Oglejte si tri odgovore, zakaj si že zjutraj privoščiti ta napitek.

Topi kilograme

Kombinacija limone in vode vam lahko pomaga pri boju z odvečnimi kilogrami. Rumeni sadež vsebuje topljiva vlakna, ta pa blažijo lakoto. Hkrati limonov sok pospešuje presnovo ter spodbuja jetra k izločanju žolča.

shutterstock_162070982.jpg

Krepi imunski sistem

Uživanje vode z limonovim sokom krepi imunski sistem. Zaradi protibakterijskega in protivirusnega delovanja pomaga limfnemu sistemu pri premagovanju številnih patogenih mikrobov.

Zmanjšuje vnetja

Dobra novica za vse, ki jih pogosto pestijo vnetja: z vodo, ki ji je dodan sok limone, jih lahko ublažite. Limona nevtralizira zakisanost organizma, ki je glavni vzrok za vnetja. V telesu njen kisli sok postane alkalen, zato zmanjšuje kislost in s tem tveganje za škodljive vnetne procese.

Že po mesecu dni pijta mlačne vode z limono na tešče boste občutili razliko v počutju. Izboljšalo se bo vaše zdravstveno stanje, uredila se vam bo prebava in imeli boste več energije čez dan.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)