Napitek, ki premaga spomladansko utrujenost

Utrujenost naj ne bo več izgovor za izogibanje rekreaciji.

26.3.2015 ob 1:00

shutterstock_80343025.jpg

Spomladanska utrujenost ni le mit. Ko se dnevi daljšajo in postajajo vse toplejši, zaradi pomanjkanja vitaminov in zmanjšane telesne aktivnosti v zimskem času neredko občutimo neizmerno pomanjkanje energije in volje.

A naj vam ti občutki ne služijo kot izgovor za poležavanje, ki vse skupaj le še poslabša. Raje se podajte na plano ter poskrbite za svojo dušo in telo, še prej pa pomladansko utrujenost preženite z napitkom, ki vam bo dal energijo za bivanje na prostem. Pomladni dnevi so kot nalašč za to.

Kaj vse skriva v sebi

Pijača vsebuje veliko vitamina C, kalcija, folne kisline in maščob. Kombinacija v trenutku dvigne raven energije, njen učinek pa je dolgotrajen, saj se hranljive snovi in sladkorji zaradi dodatka maščob v kri sproščajo počasi.

A to ni edina prednost tega napitka. Hkrati bo pomagal ščititi pred srčno žilnimi boleznimi, pred boleznimi pljuč, v njem prisotno laneno olje pa znižuje tudi povišan krvni tlak.

Potrebujete: tri olupljene pomaranče, žlico lanenega olja in deciliter hladne vode.

Priprava: Vse sestavine v blenderju dobro zmešajte ter si privoščite kozarec napitka. Uživajte ga vsak dan, najbolje zjutraj ali preden se podate na spomladanski trening. Na srečo vam priprava ne bo vzela veliko časa.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)