Sreča v ljubezni redi

Z ljubeznijo pridejo tudi navade, ki pa lepi postavi niso vedno prijazne.

5.10.2015 ob 10:00

shutterstock_113799046.jpg

Medtem ko iščete ljubezen svojega življenja, skrbite, da je vaše telo v zavidljivi formi. Kaj pa, ko jo najdete? Glede na statistične podatke se zadeve tedaj dokaj spremenijo. Več kot 60 odstotkov ljudi se v srečni zvezi namreč zredi. Natančneje: 62 odstotkov jih v prvih letih pridobi kar šest kilogramov. Zaključek se torej glasi: ljubezen redi. To pa so, poleg sproščenosti v družbi partnerja, najpogostejši vzroki.


Že slediš Mični na Facebooku?


Preberite si še:

Televizija v dvoje

Za mnoge pare priljubljena večerna ali – kadar je čas – tudi dnevna aktivnost: kavč, televizija in nepogrešljivi prigrizki. Raziskave namreč kažejo, da večina parov skupni čas preživlja sede in ob taki ali drugačni hrani. Seveda se to kaže tudi na postavi. Bi se morali temu odreči? Ne povsem, velja pa najti tudi kakšno skupno aktivnost, ki to res je. Tudi seks šteje, a ne bo dovolj. Katero koli vrsto razgibavanja bosta izbrala, namenita ji čas vsaj trikrat na teden.

shutterstock_186414002.jpg

Mala zelena pošast in druge težave

Tudi v srečni zvezi ne teče vedno vse gladko. Težave, ki se v njej pojavijo, pa morda rešujete ali blažite na napačen način. Ob tako imenovani tolažilni hrani, ki ima skupaj s hormonom kortizolom izjemno škodljiv vpliv na vaše zdravje in seveda tudi na postavo. Vsi vemo, da stres redi in da se maščoba zaradi njega nabira predvsem okoli trebuha. Torej tam, kjer bi jo najmanj želeli imeti. Nasvet: namesto brskanje po hladilniku se odkrito pogovorite s partnerjem.

Skrb za otroke

Odrasli, ki živijo z otroki katere koli starosti, v tednu dni naberejo 34 gramov več sala v primerjavi z onimi, ki otrok nimajo. Eden od vzrokov za to je, da so starši večinoma bolj zaposleni in zato večkrat posegajo po hitri in nezdravi hrani, drugi pa v tem, da najbrž pridno s krožnikov pospravijo vse, kar so otroci na njih pustili. Za oboje pa obstaja rešitev: namesto nekakovostne hitre hrane se potrudite, da boste doma vedno imeli zamrznjene domače jedi. Pripravite jih vnaprej in spravite v zamrzovalnik. Kar ostane na krožnikih otrok, pustite. Zlasti če po tem, ko ste pojedli svojo jed, res niste več lačni.

shutterstock_219424576.jpg

Jeste toliko kot partner

Ko ste bili še sami, ste včasih izpustili večerjo ali ste zvečer pojedli le malce solate, odkar počeneta vse v dvoje, pa je to drugače. Ko je on, jeste tudi vi, kolikor poje on, pojeste tudi sami. Polovica poročenih žensk se ujame v to zanko. A večina moških potrebuje več »goriva« kot dame. Lahko sedite in jeste ob njem, a raje kot po mesu in praženem krompirju posegajte po solatah in drugih lažjih jedeh.
 
Pomanjkanje časa zase

Od delu, otrocih in vseh ostalih obveznosti je pogosto nemogoče najti čas zase in za obisk telovadnice ali za tek na prostem. Če ste imeli prej bolj aktiven ritem, se posledice opuščanja dejavnosti kmalu poznajo. Ravno zato bi si vedno morali vzeti tudi čas zase. Če ne gre za eno uro, pa naj bo pet ali deset minut. Izkoristite vsako priložnost za krepitev mišic in izboljšanje gibčnosti. Pet minut je velika razlika, dvajset minut pa že občutna sprememba.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)