Pravilo 50-30-20 za srečo v ljubezni

Metuljčki bodo sčasoma izginili, da pa ne bi izginila še sreča, bodite pozorni na nekaj malenkosti.

21.8.2015 ob 12:30

shutterstock_249233761.jpg

Srečna zveza ni sama po sebi umevna. Takšno je namreč potrebno zgraditi in jo vedno znova izpopolnjevati. Po besedah strokovnjakinje za zveze Wendy Atterberry je v veliko pomoč pri tem upoštevanje pravila 50-30-20.


Že slediš Mični na Facebooku?

To se nanaša na čas, ki ga zaljubljenca preživita skupaj, s prijatelji in čas, ki ga imata zgolj vsak zase. Natančneje:  50 odstotkov časa  bi morala partnerja nameniti drug drugemu, 30 odstotkov prijateljem in družini, 20 odstotkov pa samima sebi. Preprosto pravilo je temelj, na katerem je mogoče zgraditi zdrav in uspešen odnos. Poleg tega pa upoštevajte še nekaj malenkosti.


Preberite si še:

shutterstock_136826882.jpg

Pozabite na kratka sporočila. Bolj ali manj očitni znaki nesoglasja ne pomenijo, da vajino razmerje ne bo uspelo. Razprave, pa tudi spori, so del vsake zveze, a te gre vedno reševati z osebnimi pogovori, nikoli pa preko elektronske pošte ali s kratkmi sms-sporočili. Če medosebno reševanje težav za vaju predstavlja težavo, to pomeni, da drug za drugega nista prava.

Kompromis da, a ne izgubite sebe. Kompromisi so prav tako sestavni del vsake dobre zveze, a to ne pomeni, da vedno popušča le ena stran. Če bo vedno le en tisti, ki se prilagaja (pa naj boste to vi ali vaš dragi), boste postavili slabe temelje za prihodnost zveze.

shutterstock_240974143.jpg

Ne primerjajte sedanjega z bivšim. Ne v dobrem in ne v slabem smislu. Morda res menite, da si vaš dragi želi slišati, da je boljši ljubimec od prejšnjega, a to je spolzek teren, ki se vam lahko maščuje.

Pojasnite meje. Odkrito povejte, kaj vam je všeč in česa ne marate. Tako v postelji kot na vseh drugih področjih življenja. S tem boste preprečili marsikatero zagato pa tudi ostro besedo.

Ostanite srečni in neodvisni. To je prvi pogoj za uspešno zvezo. Prav je, da ste srečni, zadovoljni in zaljubljeni, a nikar na vašega dragega ne glejte kot na edini izvor vaše sreče. Ta mora izhajati iz vas samih, drugi vam jo lahko le pomagajo oplemenititi.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)