Zanimivi dejavniki, ki vplivajo na zvezo

Na prvi pogled majhne stvari imajo lahko velik vpliv na vajino razmerje.

13.5.2015 ob 1:00

shutterstock_125497727.jpg

Raziskava ameriških znanstvenikov je odkrila, da premalo spanja slabo vpliva na razmerje in na izražanje čustev, a ni to edino, kar vam lahko nepričakovano prinese težave v njem. Celo tako velike, da na koncu razpade. Poglejte si še pet drugih, bolj ali manj presenetljivih dejavnikov, ki vplivajo na odnose med partnerjema.

Kilogrami

Spremljajoč 200 parov, so znanstveniki z univerze Tennessee odkrili, da so tako moški kot ženske v razmerju zadovoljnejši, če ima boljša polovica nižji indeks telesne mase od partnerja. Zanimivo, sploh glede na to, da bi se partnerja morala sprejemati takšna, kakršna sta, kajne?

Partnerjevi starši

Glede na rezultate raziskave, izvedene na univerzi v Michiganu, imajo pari kar 20 odstotkov večje možnosti za razhod, če se ona zelo dobro razume z njegovimi starši. Če si torej s taščo nista ravno blizu, kar brez skrbi ...

Zastoji v prometu

Dolga potovanja in zastoji v prometu izzovejo stres, ta pa seveda škoduje zvezi, je potrdila švedska raziskava. Pri partnerjih, ki veliko časa preživita v prometnih konicah, so možnosti za razhod kar za 40 odstotkov višje kot pri tistih, ki jim je to prihranjeno.

Mobitel

Na univerzi Essex so dokazali, da so pametni telefoni pravi morilci zvez, saj zaradi njih mnogi zapostavljajo partnerja.

Pes

Britanska raziskava je odkrila, da ima hišni ljubljenček še precej z ljubezenskim življenjem. Kar 28 odstotkov ljudi se ne bi spustilo v razmerje z nekom, ki ima psa. Razlog? Strah pred odgovornostjo in dodatnimi nalogami in dolžnostmi ...

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)