Štirje znaki da ste pripravljeni na novo zvezo

Ko po razpadu zveze premagate strah pred samoto, ste pripravljeni na novo razmerje.

28.2.2015 ob 3:00

shutterstock_154754375.jpg

Po začetnem šoku ob razpadu razmerja je težko nadaljevati z normalnim življenjem, najtežje pa se je soočati s samoto. A preden začnete iskati drugo "boljšo" polovico, bodite prepričani, da ste resnično pripravljeni nanjo. Poglejte, kdaj ste zreli za novo zvezo.

Ni vas strah biti sami

Žalost in osamljenost spremljata vsak razhod in zato ljudje pogosto skačejo iz razmerja v razmerje ter iščejo nekaj, s čimer bi zapolnili praznino. Največkrat ob nekomu, ki jih sploh ne osrečuje. Namesto tega si vzemite čas, da bi ponovno začutili, kako je biti sam in neodvisen od razpoloženja, prisotnosti ali razmišljanja drugega. Posvetite se sebi, svojim željam in hobijem. Šele ko boste dojeli, da ste sami s seboj zadovoljni, boste pripravljeni v življenje spustiti nekoga drugega.

Priznavate svojo krivdo

Preživljanje kvalitetnega časa s seboj odpira nov pogled na življenje. V miru lahko analizirate razmerje, ki se ni izšlo. Če menite, da razpad tega nikakor ni vaša krivda, še niste pripravljeni priznati svojih pomanjkljivosti in dela odgovornosti prevzeti nase. Torej boste v naslednji zvezi počeli enake napake. Šele sprejemanje dela krivde in odgovornosti za sicer neljub razvoj dogodkov vam bo dalo možnost za več sreče prihodnjič.

Niste več jezni

To ne pomeni, da vas misel na bivšega ne bo razjezila, pomeni pa, da niste več jezni na cel moški svet ter da razumete, da zveza ni bila takšna, kot naj bi bila in da je bolje, da sta odšla vsak svojo pot. Skušajte oprostiti bivšemu, sicer vas bo zagrenjenost ovirala v prihodnosti. Za oproščanje pa potrebujete čas.

Natančno veste, česa si želite

Potem ko ste se pomirili, bivšemu oprostili in se soočili z dejstvom, da ste tudi sami povsem srečni, lahko dojamete, česa si želite od potenciranega partnerja, kaj je za vas v razmerju ključno, kakšne so vaše želje za prihodnost,  katerih napak se boste izogibali ter čez katere meje ne boste šli. Ko si lahko odgovorite na vsa ta vprašanja, poznate svojo vrednost in veste, da si zaslužite več, kot ste imeli prej.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)