Nasveti za krepko zvezo

Ljubezen ni vedno dovolj, zato se naučita sočustvovati, poslušati in drug drugemu oproščati.

21.2.2015 ob 5:00

shutterstock_93017344.jpg

Zgodi se, da se pari razidejo. Včasih ne zato, ker bi ljubezen izpuhtela, pač pa zato, ker ne znajo na pravilen način reševati malenkosti ali ker pozabijo, da za uspešno zvezo ljubezen, čeprav je pomembna, ni dovolj.

Zato spoznajte nekaj zvijač, s katerimi bo vajina vedno močna, stabilna in bosta kot par nepremagljiva.

Naučita se sočustvovati in poslušati

Dobra komunikacija se vedno začne z razumevanjem stališč druge strani, razprava pa se v prepir največkrat spremeni, ker partnerja drug drugega ne znata ali nočeta poslušati. In če se bosta zavedala tega, drug z drugim sočustvovala in se poslušala, bo vsak spor konstruktiven način za reševanje težav.

Kvalitetno preživljata skupne trenutke

Seveda je nesmiselno pričakovati, da bosta vedno tičala skupaj, a trenutke, ki jih preživljata kot par, kar najbolje izkoristita. Pa naj bo za zabavo ali za resen pogovor. Če menita, da vama zaradi vsakodnevnih opravil zmanjkuje časa, si v tednu določita večer, ki bo samo vajin. Tedaj kuhajta, se preizkusita v novem hobiju ali si oglejta film, ki bo po volji obema.  

Vzemita si čas zase

Tako, kot morata kvalitetno preživljati skupne trenutke, ki vzemita tudi čas samo zase. Ne pozabita na stvari, ki vaju izpolnjujejo kot posameznika.

shutterstock_58888373.jpg

Od partnerja ne pričakujte preveč

Če se sami ne boste dobro počutili v svoji koži, je nesmiselno od partnerja pričakovati, da vas bo dopolnjeval. Zato ne iščite v njem lastnosti, ki jih pogrešate pri sebi in si priznajte, da vaša sreča ni odvisna od njega. Ta mora izhajati iz vas samih in iz vašega notranjega zadovoljstva.

Cenite malenkosti

Na partnerja in na njegova dejanja nikoli ne glejte kot na nekaj, kar je samo po sebi umevno. Vedno se mu zahvalite, pokažite mu, da ga cenite, ter mu dajte vedeti, koliko vam v resnici pomeni.

Naučite se oproščati

Ne dopustite, da bi zamere in stari spori ter nesoglasja načenjali vajin odnos. Trenj in konfliktov ne pometajta pod preprogo, naučita se jih sproti reševati in oproščati napake, besede in dejanja. Prav to je ključ vsake stabilne zveze.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)