Stopničke do srečne trajne zveze

Čeprav je vajino razmerje dolgo in stabilno, nikar ne zaspita na lovorikah.

8.9.2015 ob 12:30

shutterstock_220193047.jpg

Res dolgo sta že par in prepričani ste, da vama gre odlično. A kljub temu ni časa za zanemarjanje drug drugega. Nikoli, še v tako trajnem razmerju, drug drugega ne jemljita kot sama po sebi umevna, ampak se potrudita, da bo vajin odnos uspešen še naprej. Razkrivamo pet malenkosti, ki bodo k temu pripomogle.


Že slediš Mični na Facebooku?

Pojdita v mesto. V kino, na večerjo, sprehod, na pijačo. To, da sta dolgo par, ne pomeni, da tega ne potrebujeta. Ravno nasprotno, strokovnjaki trdijo, da prav take aktivnosti partnerja še kako zbližujejo.

Presenečajta se. Niso potrebna velika presenečenja, da bi drug drugega razveselila. Od priljubljene jedi do pozorne masaže ali lepega sporočila. Možnosti je veliko, le izkoristite jih – kar tako, brez posebne priložnosti.

shutterstock_155072507.jpg

Skupaj odkrivajta stvari. Potovanja, hobiji, nova znanja … Poiščita nekaj, v čemer bosta uživala oba, izpopolnjujta sebe in vajin odnos ter tako vanj vedno znova vnašajta svežino.

Pogovor je ključ. Pokažita zanimanje za to, kaj počneta v življenju, prisluhnita težavam drug drugega in se veselita lepih stvari, ki se vama zgodijo. Delita temne in svetle trenutke, prisluhnita si in si zaupajta ter si pomagajta po najboljših močeh.

Bodita si hvaležna. Čeprav sta v vseh teh letih drug za drugega storila veliko, pokažita, da sta si za vse hvaležna. Včasih je dovolj že pogled ali nasmeh, spet drugič besede. Kakor koli, le nikoli ne pozabita na to, da si morata biti vedno za vsak dan posebej, ki ga preživita kot par, hvaležna.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)