To! je najbolj pomembno za srečno in trajno razmerje

Ne seks in ne denar, ključno za uspešno zvezo je nekaj povsem drugega.

26.9.2018 ob 3:30

srecno_razmerje_par.jpg

Vsak posameznik ima glede zveze svoj seznam prioritet, želja in pričakovanj. Obstajajo pa tudi takšne, ki so skupne vsem. Katere so te, so na Otoku odkrili s pomočjo 6000 sodelujočih v raziskavi, katere rezultati so razmerja pokazali v malce drugačni luči.

Njeni izvajalci so namreč odkrili, kaj je ljudem v intimnem odnosu najbolj pomembno. In seznam prioritet bo najbrž mnoge presenetil, saj na njem ni telesne ljubezni.

Je pa sledeče:

Iskrenost. Kar 70 odstotkov vprašanih je povedalo, da je to najbolj pomemben dejavnik v ljubezenskem razmerju in da si ne morejo predstavljati, da bi ta manjkala v njihovem intimnem odnosu.

Komunikacija. Kvalitetna komunikacija je tista, s pomočjo katere je mogoče reševati takšne in drugačne težave, zato ni čudno, da se je znašla na drugem mestu seznama prioritet in jo je kot ključno sestavino navedlo 67 odstotkov vprašanih.

Predanost. Vsak si ob sebi želi privrženega partnerja, ki si v resnici želi v zvezi biti samo z njim, mu nuditi podporo ter vedno stati ob strani. Kot ključen faktor uspešne zveze je predanost navedlo 57 odstotkov vprašanih.

Presenečeni?

Avtorica: M. FL
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 ženskih lastnosti, ki jih moški noro obožujejo ali pa "Je to normalno?" 10 iskrenih odgovorov na zoprna vprašanja povezana s seksom


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)