Detajli, ki gradijo ljubezensko gnezdo

Ko zbirate pregrinjalo za posteljo ali preproge, naj bodo v romantični rdeči, rožnati ali oranžni.

30.8.2015 ob 12:15

shutterstock_183558710.jpg

Sodobne spalnice včasih v resnici delujejo hladno. Moderni kosi pohištva namreč zaradi materialov in oblik v prostor ne vnašajo romantične note. A to še ni vse. Kotiček za spanje, razvajanje in ljubezen neredko postane delavni prostor, skladišče ali otroška igralnica.


Že slediš Mični na Facebooku?

Prav vsi zakonski terapevti pa opozarjajo, da so tudi to lahko vzroki za vse pogostejše razpadanje zvez in zakonov. Zato se potrudite in spalnico oplemenitite s pravimi detajli ter jo spremenite v intimni kotiček. Za to ne potrebujte velikih investicij, pač pa samo dobro voljo, prave ideje in veliko ljubezni.


Za še prijetnejšo spalnico si preberite še:

shutterstock_90872342.jpg

Prave barve. Ko se odločate za nakup pregrinjala za posteljo, preproge ali druge dekorativne tkanine, naj bodo v romantičnem odtenku rdeče, rožnate ali oranžne barve. Te ne bodo v prostor vnesle le dinamike, pač pa bodo navdahnile in prebudile tudi najbolj nežna čustva.

Močan vpliv mehkih blazin. Dovolj bo, da na posteljo postavite tri ali štiri okrasne blazine in spalnica bo dobila povsem drugačno noto. Naj bodo različnih oblik, barv in materialov, pazite pa, da se bodo skladale s celotnim prostorom. Lahko jih uskladite z okvirji slik ali barvo zaves.

shutterstock_218286763.jpg

Prava svetloba. Tudi svetloba je v tem delu doma zelo pomembna. Ne zanašajte se zgolj na centralno luč, pač pa si omislite tudi stenske, namizne ali talne lučke, ki lahko še kako doprinesejo k romantičnemu vzdušju.

Obvezna slika. Na steno nad vzglavjem namestite veliko sliko z romantičnim motivom. Naj bo malce krajša od širine postelje, tako bo vizualno povečala sobo.

shutterstock_40226143.jpg

Praktično, a lepo. Oblazinjene klopce ali tabureji ob vznožju postelje delujejo odlično in so praktični za odlaganje stvari. Enak učinek lahko doprinesejo stari stoli brez naslonjal, ki jih ne uporabljate več. Zbrusite z njih staro barvo in jih prebarvajte, ter na sedišče položite mehko okrasno pregrinjalo.

In za konec: Iz spalnice odnesite vse spominke in različne predmete, ki vanjo ne sodijo. Te razstavite drugje, v delu doma, ki je namenjen počitku in ljubezni, pa najdite prostor le za kakšno romantično fotografijo in prav takšen spominek.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)