Kotiček za sproščanje: najboljše barve za spalnico

Od svetlo zelene do nežno modre, vijolične pa tudi bele, vse so za spalnico več kot primerne.

8.5.2015 ob 1:00

shutterstock_171305402.jpg

Barve še kako vplivajo na razpoloženje, čustva in počutje. Prav zato je priporočljivo, da svojo spalnico odenete v takšne, ki zagotavljajo sprostitev in obnovo energije. Poglejte, katere so po mnenju notranjih opremljevalcev za ta prostor najboljše.

Svetlo zelena: vedno, ko boste vstopili v spalnico, v kateri dominira ta barva, boste imeli občutek, da ste vstopili v gozd, ki prinaša mir. Svetlo zelena namreč navdaja s pozitivno energijo, povezana je s svežino, pomladjo, travo ter bujnostjo. Prav zaradi omenjenih razlogov sodi med tiste, ki zagotavljajo izjemno sprostitev.

Temno vijolična: kraljevska barva, ki nakazuje bogastvo in prestiž. Če želite občutiti moč ter hkrati sprostitev, je vijolična nedvomno barva za vašo spalnico. V kolikor ne bi vanjo odeli sten, si izberite posteljnino v tej barvi.

Bela: morda se vam bodo zaradi nje zdele stene dolgočasne, a verjemite, gre za barvo, ki je vedno moderna, elegantna in šik. V spalnici belih barv si nedvomno lahko obetate sprostitev, saj nakazuje na čistočo in mir.

shutterstock_63601978.jpg

Svetlo modra: svetlo modra barva v prostor vnaša svežino in zračnost. Gre za eno od mnogih barv, ki oddajajo energijo. Prav zato je za spalnico idealna, saj hkrati zagotavlja sprostitev ter obnavljanje zalog moči.

Svetlo rumena: blaga, nevsiljiva barva, ob kateri boste vedno imeli občutek, da je soba obsijana s sončnimi žarki. Gre za pomirjujočo, pozitivno barvo, ki odseva srečo, optimizem in energijo ter je zato kot nalašč za stene spalnice.

shutterstock_186271571.jpg

Turkizna: barva morja, ki izžareva neskončnost. Če imate radi morje, je ta nedvomno prava za vas. Vedno, ko boste ustopili v spalnico in vas bo obdala barva oceana se boste počutili, kot bi bili na obali.

Barva breskve: odlična za spalnico. Gre za nežno barvo, ki se zlahka kombinira z drugimi odtenki ter na dušo deluje izjemno sproščujoče. Prav zato predstavlja pravi balzam tako za preobremenjeno dušo kot za utrujeno telo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)