Kako se ne zrediti v službi

Nekaj preprostih pravil, ki vam bodo preprečila, da bi v službi pridelali odvečne kilograme.

20.7.2015 ob 12:30

shutterstock_182358227.jpg

Malica v pisarni je običajno vse prej kot zdrava, saj je največkrat sestavljena iz kupljenih sendvičev, pic in podobnih jedi.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Te pa zdravju in postavi niso prav nič prijazne in če bi radi poskrbeli, da vaša služba nanju ne bi slabo vplivala, si poglejte, kako se v njej ne zrediti.


Še več motivacije za bolj fit življenje:

shutterstock_133393199.jpg

ZAJTRK

Res je lažje in hitreje na poti v službo kupiti rogljiček ali kakšno drugo pecivo, kot pa si doma pripraviti zajtrk. A sestavine za zdrav jutranji obrok si lahko pripravite že zvečer in vam, ko vstanete, ne bo vzel veliko časa:

  • Zvečer si pripravite hranljivo mešanico ovsenih kosmičev in oreščkov, ter jo prelijte s svojim najljubšim mlečnim napitkom. Zjutraj le še dodajte nekaj potrebne tekočine (če je zmes pregosta), koščke svežega sadja in zdrav zajtrk je pripravljen.
  • Iz skute in zelišč izdelajte zdrave namaze, te pa zjutraj le še namažite polnozrnat kruh.
  • Če menite, da do malice to ne bo dovolj, s seboj na delo vzemite lupinaste plodove ali suho sadje. Z njimi boste uspešno premagali padec energije.
shutterstock_177779090.jpg

ZDRAVE NAVADE V SLUŽBI

  • Ne malicajte za računalnikom. Raje sendvič, ki ste si ga iz zdravih sestavin pripravili doma, pojete na svežem zraku ali si malico v miru privoščite v bližnjem lokalu. Verjamemo, da nimate veliko časa, a dela ne boste opravili prav nič hitreje, če boste malicali za računalnikom, boste pa se hitreje redili saj ne boste v tolikšni meri pozorni na to, koliko pojeste.
  • Izogibate slaščicam, kot so razne čokoladice iz avtomata, peciva in podobno. Če vam pade koncentracija, si vzemite malce odmora in pojejte nekaj rozin ali suhih brusnic.
shutterstock_197039099.jpg

KAJ PA POSEBNE PRILOŽNOSTI?

Različne vesele dogodke bi sodelavci velikokrat radi proslavili tudi v pisarni in zato v službo prinesejo dobrote, da bi z njimi obeležili rojstni dan, rojstvo otroka, poroko in podobno. Ni potrebno, da ste nesramni in povabilo zavrnete, prav tako pa to ne pomeni,  da morate preizkusiti čisto vse, kar je na mizi. Popijte kozarec soka in voščite. To bo za vljudnost, pozornost in za lepo postavo povsem dovolj.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)