Slovenec, ki je začel kot natakar v Dubaju in je danes uspešen model

Domen Dobravec je fotogeničen Kamničan, ki je svojo modno kariero v Dubaju začel kar kot natakar.

10.2.2019 ob 5:11

domen_dobravec_dubaj_maneken_model_intervju_micna.jpg

Tokrat je našo pozornost ujel Domen Dobravec, mladenič, ki nas je navdušil s svojo sproščenostjo in energijo. Domen je 26-letni Kamničan, ki je pri svojih letih doživel že kar nekaj zanimivih stvari.

Ena od prelomnic ga je doletela pred dvema letoma, ko se je kot povsem običajen turist odpravil v Dubaj. Njegova arabska zgodba ga je nato popeljala v prestižen nočni klub, kjer je delal kot natakar, tako pa spoznal in začel delati s svetovno znanimi zvezdniki. Vse skupaj ga je popeljalo do modnih brvi znanih oblikovalcev in prestižnih modnih znamk. Kaj nam je zaupal ob povratku v Slovenijo?

Kaj vas je odneslo v Dubaj?

Najprej je bil moj namen obiskati Dubaj čisto skozi oči turista, da vidim, kakšno je življenje v luksuzni državi, ki jo vsi hvalijo. V državi, kjer pravijo, da se cedita med in mleko. Na prvi pogled je bilo res videti tako. Imajo najvišje stolpnice, najdražje hotele, vozijo se z najnovejši avtomobili ... Kasneje sem ugotovil, da je to tudi država priložnosti. Zato sem se tudi odločil, da tam ostanem.

Kaj ste tam počeli?

Kot vsepovsod so vsi začetki težki, še posebej v državah, kjer so cene za osnovne življenjske stvari veliko dražje kot pri nas. Zato sem si moral kar hitro poiskati zaposlitev. Začel sem delati v enem od najprestižnejših klubov v Dubaju – White Dubai.

Ste tam spoznali tudi kakšne znane obraze?

Seveda, ta klub je znan po najboljših zabavah in nastopajočih. Vsak teden smo gostili nove svetovno znane zvezdnike, kot so Justin Bieber, Jason Derulo, NE-YO, Ronaldo, Scooter, 2 Chains, Sean Paul, Rita Ora, Fat Joe, Sia, Desiigner, Nelly, G-Easy, French Montana ... Osebno pa sem spoznal in delal z Jasonom Derulom, NE-YOm, Ronaldom, Yo-Gottijem in Xavijem.

Imate kakšno zabavno prigodo z njimi?

Najbolj zabavno je bilo, kako smo nekatere zvezdnike, ki se niso hoteli izpostavljati, pretihotapili v klub. Spomnim se, da smo morali Justina Bieberja z odejo pokriti kar čez glavo in ga peljati skozi zaodrje do VIP sekcije, da ga nihče ni uspel prepoznati.

V klubu smo res skoraj vsak teden gostili nove zvezdnike, zato smo se zaposleni skozi sezono že navadili znanih obrazov in smo ob njih že znali skriti svoje vznemirjenje. Enkrat me je, ko sem stregel na rajonu, kjer je bil Jason Derulo, ta celo vprašal, kako to, da se do njega obnašam, kot da je navaden smrtnik.

Kako je videti pot iz klubske scene do modne brvi?

Nočno delo mi je omogočalo veliko prostega časa čez dan, zato me je pot vodila v modni svet. Vrata so se mi kar hitro odprla, saj je tam evropski videz zelo iskan. Prvo ponudbo sem dobil kar prek instagrama – za eno največjih spletnih strani z oblačili. Od takrat naprej so me kontaktirale priznane agencije in me začele pošiljati na različne kastinge.

Za koga vse ste nosili kolekcijo?

Snemal in nosil kolekcije sem za nekaj priznanih znamk in oblikovalcev, kot so Dior, Givenchy, Cartier, Michael Cinco, Amato, Antonio Marras, Uniti by Babak Vosough, Emperor London ... V Dubaju sta najbolj prepoznavna in znana dva modna dogodka, in sicer Fashion Forward in Arab Fashion Week. Sodeloval sem na obeh, na zadnjem Fashion Forwardu pa so me najeli kar za vse šove.

Najbolj sem užival v šovu velikih oblikovalcev Amata in Michaela Cinca, Filipincev, ki delata v Dubaju. Poskrbela sta za najboljšo sceno, z velikim številom modelov in glamuroznimi oblekami, zato si njun šov tudi vedno pride ogledat največ ljudi.

Kako so videti priprave na teden mode?

Priprave na take šove za modele potekajo nekaj dni. Začne se s pomerjanji oblačil in koreografijami, na dan modne revije imamo še generalko. Nato gremo v make-up, na koncu pa sledi še sam catwalk.

Kako je z iskanjem dela v modni industriji?

Modna industrija je v Dubaju zelo dobro razvita, zato je povpraševanja po modelih veliko. Dobro pa je tudi, da lahko sodeluješ z več modnimi agencijami hkrati, ki ti omogočajo priti do dela.

Je Dubaj kraj, kjer bi lahko živeli za vse življenje?

Dubaj je država sprememb. Ljudje se konstantno izseljujejo in priseljujejo novi, življenje tam je zelo hitro in ni neke stabilnosti, temperature poleti segajo tudi čez 50 stopinj ... To so glavni razlogi, zakaj sem se vrnil nazaj v Slovenijo.

Kako je z iskanjem stanovanja in službe?

Kakor povsod po svetu, je tudi tam pri iskanju stanovanja in službe potrebna strpnost in pa iznajdljivost posameznika. Službo in stanovanje si je najlažje in najhitreje poiskati preko spletne strani Dubizzle. Na tej spletni strani je zbrano vse na enem mestu. Najbolj priporočljivo je iskati službo, ki zraven nudi stanovanja za zaposlene, saj so v Dubaju cene že za samo sobo z vsemi stroški precej drage.

V nasprotnem primeru si je potrebno priskrbeti zadosten zaslužek, da si tam lahko privoščiš samostojno sobo oz. stanovanje. Sam sem si uredil stanovanje v predelu Jumeirah Beach Residence, kjer sem imel pogled na morje in samo par minut hoje do plaže. Cene stanovanj se tako kot drugje razlikujejo glede na velikost, lokacijo, javni transport, razgled in pa opremljenost stanovanja. Zato je čisto odvisno od najemnika, kakšne ima želje.

Česa ob obisku Dubaja ne smemo spregledati?

Že ko prideš v Dubaj, te najbolj fascinirajo visoke stolpnice in dragi avtomobili, od katerih na začetku tudi sam nisem mogel odvrniti pogleda. Tam je vsaka stvar narejena, da pritegne pozornost.

Dubaj nudi destinacije za prav vse okuse. Če ste radi aktivni, so meni najljubši večerni sprehodi po Marina Walku, JBR Walku, Medinatu Jumeirah, tam se zmeraj nekaj dogaja.

Če bi radi spoznavali nove kulture in znamenitosti iz različnih držav sveta na enem mestu, priporočam, da obiščete Global Village. Če vas fascinirajo rože, je tam Miricle Garden, kjer je vse izdelano iz različnega cvetja, za adrenalin junkieje priporočam SkyDubai skok s padalom, kjer letiš nad The Palm Jumeirah.

Lahko se skozi Dubai Marino spustite z zipplineom ali pa svoj adrenalin sproščate v vodnih parkih Wild Wadi oz. Atlantis Adventure Water Park. Za navdušence peščenih plaž in morja pa so najbolj priljubljene javne plaže La Mer, Kite Beach in JBR Beach.

Za ljudi, ki si že čez dan želijo zabave s koktajlom ob bazenih in ob dobri glasbi, so pa tam privatne plaže Nikki Beach, Cove Beach, Soho Beach, Drai's in še mnogo drugih.

Ljubitelji nakupovanj pa seveda lahko zapravljate v največjih nakupovalnih centrih sveta, kot sta najbolj priljubljena Dubai Mall in Emirates Mall. Pred Dubai Mallom si lahko vsak dan po 6 uri zvečer na vsake pol ure ogledate najlepši ples fontan pred najvišjo stavbo na svetu Burj Khalifo, ki jo lahko tudi obiščete in si ogledate celoten Dubaj z najvišje razgledne točke.

Dubaj je svetovno znan tudi po nočnem življenju, kjer kraljujejo številni nočni klubi, med katerimi je najbolj znan White Dubai, vsako leto je med prvimi 30 najboljšimi klubi na svetu. Vse to in še mnogo drugih stvari vam bo popestrilo vaš obisk v Dubaju.

Kaj ste iz Slovenije najbolj pogrešali?

Dubaj je nastal iz puščave, zato sem tam najbolj pogrešal našo zeleno naravo. In seveda svojo družino.

Boste ob povratku ostali v Sloveniji ali vas vleče nazaj v tujino?

Vedno sem imel rad nove izzive in vedno sem pripravljen na nove avanture, zato je čisto odvisno od priložnosti, ki se mi bodo ponudile tukaj ali pa v tujini.


Avtorica: Maja Fister

Foto: Instagram/Domen Dobravec

PREBERITE ŠE: Lepa afna odkrito z Ulo: Vedno več mladih je utrujenih in izgorelih. Ne bi bila rada tam. ALI "Pride dan, ko nismo na prvem mestu. Ko se vsem godi ista krivica. Ko vse boli." (piše: Maja Fister)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)