To je eden najlepših frizerskih salonov v Ljubljani (foto in intervju)

Andrea Vrhovec je gospodična, ki stoji za Hair Apparel, čudovitim frizerskim salonom v srcu Ljubljane, v katerega je pokukala tudi Mična.

17.12.2018 ob 5:19

andrea_vrhovec_micna_intervju_frizer_frizerski_salon_ljubljana_hair_apparel10.JPG

Andrea Vrhovec ja mlada frizerka, ki ima za seboj že deset let frizerske kariere, pred kratkim pa je odprla že svoj drugi frizerski salon. Hair Apparel je nov lepotni kotiček v samem središču Ljubljane, kjer si gospodične lahko omislijo novo barvo in dolžino las, gospodje pa osvežijo pričesko in uredijo brado.

Ker se je Mična o govoricah o njegovi lepoti želela prepričati tudi osebno, je skočila kar v salon in poklepetala z njegovo lastnico. Andrea je ena tistih, za katere ne velja rek, da je kovačeva kobila vedno bosa. Znana je namreč po tem, da jo boste ob vsakem obisku videli v povsem drugi podobi, saj svoje pričeske spreminja zelo pogosto. Kako je videti salon, kjer ustvarja zdaj, preverite na fotografijah, Andreina zgodba pa vas čaka v spodnjem intervjuju.

andrea_vrhovec_micna_intervju_frizer_frizerski_salon_ljubljana_hair_apparel29.jpg

Pri 27. letih se lahko pohvalite že z desetimi leti frizerske kariere. Si sploh predstavljate, da bi v življenju počeli kaj drugega?

Res je, deset let je že odkar se ukvarjam s frizerstvom, sedmo leto pa teče, odkar sem na svojem. Zelo imam rada tudi umetnost in ustvarjanje, kar je nenazadnje tudi zdaj del mojega poklica. Prav zato imam v prihodnje načrte tudi to izraziti še kako drugače kot v frizerstvu.

Pri dvajsetih letih ste v Ljubljani odprli svoj prvi frizerski salon. Kaj bi danes sporočili takratni sebi, ki je odkrivala nove poslovne poti?

Rekla bi si: To je tvoja pot, si samosvoja in vse gre tako, kot mora iti.

andrea_vrhovec_micna_intervju_frizer_frizerski_salon_ljubljana_hair_apparel33.JPG

Danes stojite za Hair Apparel, nedvomno enem najbolj šik frizerskih salonov v mestu. Kakšno vlogo imata za uspešen posel – poleg dobrega frizerja, seveda – dobra lokacija in lep interier?

Hvala! Mislim, da je vse skupaj zelo pomembno. Živimo v času, ko ne iščemo le kakovostnih storitev, ampak ves paket, od dobre lokacije, lepega interierja, predvsem pa tudi dobro energijo, kamor se radi vračamo.

Povejte nam kaj več o samem interierju salona …

Umetnost in oblikovanje sta mi resnično blizu že od nekdaj. Z novim salonom in novim imenom Hair Apparel sem se lahko končno resnično izrazila. Opremila sem ga kar sama, s svojimi idejami.

V salonu so tako svoje mesto našli naravni materiali. Posebne so police iz debla oreha, pa tudi stena, ki je umetniško delo. Pri srcu so mi tudi okrogla ogledala, posebno mesto pa ima rožnata zofa, ki naredi piko na I celotni podobi. Za samo izdelavo stoji Ambassador&co, naše družinsko podjetje.

andrea_vrhovec_micna_intervju_frizer_frizerski_salon_ljubljana_hair_apparel26.jpg

Pri srcu vam je tudi svet mode, saj ste oblikovali minimalistične majice z zapeljivo žensko silhueto in jih hitro tudi razprodali. Jih bomo še kdaj ujeli?

Seveda! Kmalu pridejo nazaj majčke – tudi v različnih modelih, poleg tega pa pripravljam še nekaj stvari, ki bodo prav tako zelo zanimive.

Za vas rek "kovačeva kobila je zmeraj bosa" sploh ne drži. Znani ste namreč po tem, da svojo pričesko spreminjate tako pogosto kot kameleon svojo barvo. Vam sploh kdaj zmanjka idej za spremembo?

Ha, tega mi pa res nikoli ne zmanjka (smeh)! Rada se spreminjam, svoj čas sem to počela celo vsak teden! Zdaj mi čas toliko ukvarjanja s sabo sicer ne dopušča več, sem pa zato toliko bolj vesela, da so se moje stranke že toliko sprostile in opogumile, da lahko več ustvarjam tudi na njih.

andrea_vrhovec_micna_intervju_frizer_frizerski_salon_ljubljana_hair_apparel21.jpg

Svoje lase zaupate frizerskim kolegom ali se jih lotite kar sami? Je to sploh izvedljivo?

Pred časom sem to vse počela kar sama. Sama sem se strigla, barvala, tudi lasne podaljške sem si že delala sama. Saj gre, le čas, spretnost in veliko volje zahteva. Sicer pa se tudi rada prepustim frizerskim kolegom.

Se vam je friziranje same sebe kdaj nerodno ponesrečilo?

O, ja, se mi je. A tudi to se zgodi, če novosti raje najprej testiraš na sebi, kot na drugih.

Kako pomembno je za frizerje izobraževanje?

Zelo! Znanja res nikoli ni preveč. Poleg tega pa se v tem poklicu novosti res hitro pojavljajo.

andrea_vrhovec_micna_intervju_frizer_frizerski_salon_ljubljana_hair_apparel19.jpg

Kaj pa slavni frizerski miti? Na primer ta, da se je fino striči ob polni luni in da bodo lasje manj mastni, če jih bomo redkeje umivali?

Za polno luno bo kar držalo. Če ima vpliv na vodo (plima in oseka) in vse ostalo, ima tudi na telo in rast las. Sicer pa je za rast las najbolj ugodna luna v levu. In tudi to drži, prepogosto pranje za lase res ni zdravo.

Kateri so največji grehi, ki jih počnemo s svojimi lasmi?

Greh je, da si ne postrižemo špic, ko se cepijo in da lasu ne nudimo kakovostne nege, ki jo potrebuje.

andrea_vrhovec_micna_intervju_frizer_frizerski_salon_ljubljana_hair_apparel8.JPG

In kakšno moč ima pri samozavesti dobra pričeska?

Uh, pa še kakšno! Po dobri frizuri se vsi počutimo bolj mogočne.

Več fotografij salona Hair Apparel najdete v spodnji fotogaleriji, Andreinem delu pa lahko sledite tudi na Instagram profilu salona.

Besedilo in fotografije: Maja Fister

PREBERITE ŠE: Katarina Benček iskreno o selitvi iz Slovenije: "Dušilo me je ob misli, da tako nadaljujem svoje življenje" #intervju ALI Loui Ferry: Slovenski frizer, ki živi ameriške sanje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)