Triki, kako iz starih kavbojk ustvariti modni hit

Džins je modna klasika, ki bo vedno v trendu, le v nekoliko drugačnih oblikah. Kako jih ustvariti?

13.6.2017 ob 7:40

Desktop1.jpg

Stare kavbojke, ki jih že nekaj let potiskate na dno omare, lahko z nekaj triki preobrazite v vroč kos te sezone. Imamo nekaj idej!

Našite perle

To sezono so med kavbojkami navdušile takšne, ki imajo po sprednji strani hlačnic našite bele perle. Te lahko našijete tudi sami, perle pa najdete v trgovinah s šiviljskimi pripomočki, pa tudi v tistih, z oddelkom s pripomočki za domače ustvarjanje – uporabite lahko perle, ki so sicer namenjene nizanju na ogrlice.

A post shared by KARIWOO (@choped_sui) on

A post shared by @fleetingmelody on

A post shared by Ⓜ️ (@merlopezp) on

Našitki in napisi 

Našitki so eden najbolj vročih dodatkov letošnjega poletja. Najboljši del pri tem pa je, da jih lahko na svoja oblačila dodate kar sami. Naprodaj so v večini priljubljenih verig z oblačili kot so Stradivarius, H&M ali Zara, Mična pa je svoje naročila na ASOS-u.

Na oblačila jih prilepite s pomočjo likalnika, lahko pa jih tudi prišijete s pomočjo šivalnega stroja, ročno s sukancem in šivanko ali preprosto pripnete z varnostno zaponko. Z barvitimi sukanci lahko povsem sami ustvarite tudi različne napise.

A post shared by Honey Pop (@honey_pop) on

A post shared by Jess_wu (@j.wearsthepants) on

A post shared by Jess_wu (@j.wearsthepants) on

Iz starih hlač v novo mini krilo 

Kaj pa, če bi iz hlač ustvarili krilo? Stvar je precej bolj enostavna, kot bi si mislili. Vse, kar morate narediti, je prerezati notranja dela hlačnic po šivu in skupaj sešiti robove. Še pred šivanjem blago obrnite navzven, da šivi ne bodo vidni. Da krilo ne bo preveč oprijeto, pa lahko poskrbite tako, da iz ostanka materiala od hlačnic odrežete kos blaga in ga prišijete v prostor med hlačnicama. Več navodil pa v spodnjem videu.

A post shared by Sevi_sk (@sevastiana_k) on

Scefrani robovi hlačnic

Če smo pred časom robili predolge kavbojke, da ne bi hodili po robovih hlačnic in jih scefrali, danes v trgovinah takšne že prodajajo. Takšen rob lahko ustvarite tudi sami. Spodnji del hlačnice narežite na približno tri centimtre široke trakove, ki jih nato dodatno scefrate s pomočjo britvice.

A post shared by Re:textile (@retextile) on

A post shared by Sara (@thesweetcouturist) on

Avtor: F. M.

Foto: Instagram

Video: YouTube


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)