Skinny jeans je "out": Štirje modeli kavbojk, ki bodo vroči to sezono

Se še spomnite časov, ko smo nosile hlače na zvon? Zdaj je odklenkalo tudi tistim popolnoma oprijetim kavbojkam, ki smo jih komaj navlekle nase.

7.2.2017 ob 8:00

3-min.jpg

Ste v zadnjih petih letih že kdaj brskale po omari in naletele na stare, nekoč najljubše kavbojke z velikim zvonom okoli gležnjev? Ste jih celo oblekle in se smejale svojemu odsevu v ogledalu, češ, le kako je bilo to včasih tako modno?

1-min.jpg

Danes prisegamo na precej ožje kroje, trendi pa so prišli že tako daleč, da smo ultra skinny jeans – zelo oprijete kavbojke nase navsezgodaj zjutraj vlekle s precejšno ihto, si morda celo zlomile kakšen noht in preklele svoja meča. Na srečo se trendi obračajo v drugo smer.

2-min.jpg

Tesno oprijete kavbojke so "out"! In kaj se vrača? Mamine leviske z ultra visokim pasom, ravno pravšnje – malo prekratke dolžine in kroja, v katerem lahko normalno dihate. Pravi jeans ni elastičen, kot so nam ljube pajkice, ampak kompakten, debel material, ki se prilagaja telesu ne da bi ga morali raztegovati. In na kakšne prisegajo modni poznavalci?

Fantove kavbojke

Boyfriend jeans, v prevodu kar fantove kavbojke, so tiste udobne hlače, ki se prilagajajo ravni nogi, je ne stiskajo in hkrati ne dajejo preveč nepotrebnega prostora. Za casual, sproščen videz jih kombinirate s klasično majčko ali mehkim puloverjem, zvečer pa stajling naredite bolj šik z elegantnim suknjičem ali usnjeno jakno. Čez dan k njim obujete najljubše superge, večerni stajling pa nadgradite s petkami.

Mamine stare leviske

Visok pas, debel material, neelastičnost in rob, ki se zaključi nad gležnji. Tiste kavbojke, ki jih z nekaj sreče najdete na dnu mamine omare, če je ni pospravila že 20 let. Tiste hlače, zaradi katerih ste jo pred petimi leti zafrkavali, ko ste videli njeno staro fotografijo in se ji smejali, ko vam je rekla, da se bo ta trend zagotovo še vrnil. Saj veste, mame imajo vedno prav. Trend iz osemdesetih in devetdesetih je spet vroč, ključno pri njem pa je, da se v tisti čas preslikate s celotnim stajlingom. Majico zato obvezno zataknite za rob hlač in nikar ne skrivajte poudarjenega visokega pasu.

Sestavljeni sestri

Velik vpliv na trende jeansa ima ena najbolj vročih znamk ta hip Vêtements. Kaj so storili? Razrezali so dva para vintage levisk in jih sešili nazaj skupaj tako, da je en par postal sestavljen iz dveh. Dvojni žepi, dve različni barvi, kaos in red. Ker gre za precej močen kos kavbojk, pri kombiniranju ni treba preveč eksperimentirati.

Razparanke

To, da v trgovinah kupujemo že raztrgane hlače, so po vseh teh letih sprejele že naše babice, čeprav tega početja še vedno ne razumejo povsem. A če smo jih do zdaj parali le na kolenih – kar je napredovalo še proti stegnom – se paranje seli na drug konec. Ta trend bo prišel prav tistim nizkoraslim, ki so vam vse hlače predolge in jih morate krajšati. A namesto, da bi jih odstrigli in rob s šivalnim strojem tudi zarobili, da se ne bi parale naprej, to ne bo več potrebno. Razparan rob konca hlačnic je še eden od trendov, ki mu modni navdušenci sledijo letos. Če vam izpod roba torej štrli kakšen kos sukanca, nič hudega.

Avtor: F. M.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)