Modni objektiv: Ustvarja svojo kolekcijo oblačil in sovraži krzno

Lara Žagar: Modna oblikovalka z lasmi v odtenku peperminta.

8.3.2017 ob 9:35

1-min.JPG

V tokratnem Mičninem modnem objektivu smo ujeli Laro, študentko modnega oblikovanja, ki prav te dni ustvarja novo kolekcijo. Kmalu jo čaka diploma, za uvrstitev med mlade oblikovalce, ki bodo svoje delo predstavili na prihajajočem tednu mode, pa pripravlja 5 različnih outfitov.

Navdih njene kolekcije je manifest živali, saj je njihova velika ljubiteljica. Prav zato ne mara krzna, ki ga nikoli ne bi oblekla, še manj pa iz njega oblikovala oblačila. Našla je tudi alternativo usnja – tanko pluto. Njena kolekcija bo barvita, del kreacij pa bodo krasili printi, ki jih ustvarja s pomočjo sitotiska.

V njeni garderobni omari prevladujejo vintage oblačila, saj najraje nakupuje v trgovinah s kosi iz druge roke. "Rada imam, če stajling dopolnjuje en vau kos, ki ima neko zgodbo," pravi Lara, ki izstopa že s svojo barvo las v odtenku peperminta.

2-min.JPG

Oblačila, ki izpostavljajo socialne problematike

Ena takšnih je tudi jakna, ki jo je imela na sebi v modnem objektivu. Kupila jo je v second hand trgovini na Islandiji, v najbolj severni prestolnici na svetu – Reykjaviku. Posebno noto pa ji je dodala prijateljica, ko je na hrbet z akrili narisala prav posebno ilustracijo. Na njej sta namreč objeti dve dekleti, s tem pa oblikovalka sporoča, da je istospolna usmerjenost nekaj povsem vsakdanjega.

Kot bodoča modna oblikovalka se želi s svojim delom osredotočiti prav na to. Želi ustvarjati obleke, ki niso le lepe same po sebi, ampak imajo tudi neko sporočilnost in koncept. Z njimi želi izpostavljati družbene problematike in narediti nekaj dobrega za svet.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)