Modni objektiv: Tjaša ne verjame v modne znamke

Tjaša, 20 let: Raje od dragih znamk ima oblačila iz babičine omare. In tetovaže!

18.1.2017 ob 7:05

1-min.JPG

V zasneženi Ljubljani smo v Modni objektiv tokrat ujeli Tjašo – ljubiteljico tetovaž, piercingov, mačk in knjig v angleškem jeziku. Ljubljančanka, ki jo zanima forenzična antropologija, trenutno sicer dela v gostinstvu, zato delavnike preživlja v uniformi. 

A še pred tem smo jo ujeli v rožnatih supergah in puloverju, čemur pred leti zagotovo ne bi bili priča. Najraje se namreč oblači v črno, sivo in rjavo barvo, od nekdaj pa je sovražila rožnate odtenke in dekliška oblačila. Nekatere stvari se z leti pač spreminjajo.

2-min.JPG

Na primer tudi to, kako sestavlja svoje stajlinge. "Včasih sem si oblačila za naslednji dan pripravila že večer prej, včasih sem to naredila kar za ves teden in stajlinge postavila na obešalnike," pravi Tjaša, ki danes za to nima več časa.

Privrženka izmenjave oblačil

Pravi, da ne verjame v precenjene modne znamke, saj kakovostna oblačila lahko najde tudi za precej manjšo ceno. Ker ji ni všeč, koliko oblačil ljudje zavržemo vsako leto, rada brska tudi po babičini omari in nakupuje v trgovinah z oblačili iz druge roke. Všeč so ji tudi Izmenjevalnice, dogodki, ki jih enkrat na mesec organizira Rdeči križ. Tja lahko prinesete hrano in kozmetiko, v zameno pa si izberete vintage kose oblačil. 

PREBERITE še// Izmenjevalnice, nudijo modo, za katero ne potrebujete denarja

Obožuje tetovaže in piercinge

Čeprav jih pod vsemi sloji oblačil nismo imeli priložnosti ujeti, Tjašino kožo krasi kup tetovaž, že pri 14 letih pa si omislila prvi piercing. Teh ima danes več kot prstov na eni roki, v prihodnosti pa bo dodala še več tatujev. In kakšni so?

3-min.JPG

Ljubiteljica astronomije ima na eni roki vtetovirano vesolje – med drugim mali voz in ozvezdje škorpijona, ki je njen astrološki znak ter ozvezdje device, znak njene mame. Na prsih nosi mandalo, ki jo je narisala sama, na gležnju ananas, ki ga je narisala mlajša sestrica, ima tudi Totorota, junaka iz japonske risanke, na roki ima svoje tri mačke in najljubšo žival – kačo, na prstih pa še imena članov družine. 

To je le nekaj izmed njih, med najbolj nenavadnimi pa je zagotovo kos pice. Pred tremi leti je namreč postala vegetarijanka, na vratu pa nosi kos pice s salamo, ker je to edino, kar od mesa pogreša. Več o njenem slogu ujamete v spodnji fotogaleriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)