Modni objektiv: V bodečih čevljih in najljubšem plašču

Daša, 27 let: Raje kot največjim modnim trendom, sledi svojemu slogu

11.1.2017 ob 7:35

1.JPG

Mičnin modni objektiv je na dan, ko je Ljubljano rahlo pobelil prvi januarski sneg, ujel Dašo. Ljubljančanka, ki nikoli ne nosi petk, nas je navdušila v črnih gležnarjih z robustnimi špičastimi zakovicami in elegantnimi paščki.

Ljubiteljica potovanj, dizajna, mode, fotografije in Instagrama svoj modni navdih pogosto najde kar na zadnjem, med modnimi ikonami pa ji je najbolj všeč Olivia Palermo. Ljubezen do mode je odkrila že med družinskimi nakupovalnimi izleti v sosednjo Italijo, prav v tujini pa najraje nakupuje še danes.

2.JPG

Pri Slovenkah in Slovencih zadnja leta opaža več drznosti pri garderobi, a še vedno daleč od konkurence. "Ena od mojih velikih želja je obisk tedna mode v kakšni od svetovnih modnih prestolnic," pravi Daša.

Manj je več – tudi v modi

"Zame je manj še vedno več, zato pri nakupovanju raje malo počakam in kupim kakšen dražji kos, za katerega vem, da se ga ne bom tako hitro naveličala," pojasni plavolaska, medtem ko si popravi Chanelovo torbico. Plašč, v katerem smo jo ujeli v Modnem objektivu, je njen najljubši. Izmaknila ga je mami, še prej pa ga je precej skrajšala in nekoliko popravila. Preostali del garderobe najde v trgovinah kot sta Zara in Massimo Dutti.

3.JPG

Minimalizem tudi pri ličilih in nakitu

Daša je minimalistična tudi pri ličenju, saj najraje ostane le pri maskari in črni barvici, za malo popestritve pa prisega na rdečo šminko. Od uhanov nosi le perle, zapestnica z vozlom s podpisom Celine pa je ena redkih, ki jih nasprotnica "kiča" obožuje.

Študentka podjetništva je trenutno zaposlena v korporaciji, kjer za delo v pisarni ne zahtevajo stroge poslovne oprave. "Všeč mi je, da lahko tudi na delu izražamo svoj slog," pravi Daša, ki sicer ne mara strogega sledenja trenutnim modnim hitom, ampak raje ostaja zvesta svojemmu stilu. Kakšen je, preverite v spodnji galeriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)