Modni objektiv: Tjaša Skubic, bodoča dizajnerka z razmršeno figo

Tjaša Skubic, 21 let: Kreativna Dolenjka, ki jo vleče v svet notranjega oblikovanja.

30.8.2017 ob 7:10

1-min.JPG

V tokratnem Modnem objektivu gostimo Tjašo Skubic, študentko 2. letnika na Fakulteti za dizajn, smer notranja oprema. Dom 21-letne Dolenjke so še nekaj tednov Gabrje pri Stični, ob študiju v prestolnici pa se kmalu tudi sama seli v Ljubljano.

Kljub mladosti pa njena pot v svet dizajna že dobiva prve obrise. Letos aprila je s skupino oblikovalskih kolegic na milanskem pohištvenem sejmu Salone del Mobile v sekciji za mlade dizajnerje na Salone Satellite predstavila svoj prvi prototip. Ob študiju so namreč izdelale zametek produkta Hexalum, modularnega akustičnega svetlobnega panela. Z njim so predstavljale svojo fakulteto, posebnost svetlobnega panela pa je ta, da so jih ustvarjale s pomočjo klekljaric z vse Slovenije. Šestkotne module s čipko lahko namestite na stene ali stropove, poleg vira svetlobe pa omogočajo še zvočno absorbcijo in služijo tudi kot okras.

2-min.JPG

Po odličnem odzivu obiskovalcev sejma v Milanu se dekleta ob študiju lotevajo nadaljnega razvoja projekta v končen produkt, ob produktnem oblikovanju, pa se je Tjaša preizkusila še v notranjem oblikovanju, ki je sicer bolj povezano z njenim študijem. Letos je namreč doprinesla k oblikovanju koncepta in pomagala opremiti priljubljen lokal v Stični s simpatičnim imenom – Užitkarnica Jama. In kje se vidi v prihodnosti? Zagotovo v oblikovanju, nekoč bo odprla svoj biro, sanja pa tudi o trgovinici z dizajnerskimi stvarmi, a vse ob svojem času.

3-min.JPG

Mlada kreativka je tako pred Mičnin objektiv stopila s širokim nasmehom in razmršeno figo, ki je, kot pravi, njena najpogostejša spremljevalka. Prisega na udobna oblačila in bolj ohlapne kose, ličil skorajda ne nosi in pogosto ima nalakirane nohte le na eni roki. Ujeli smo jo v čevljih in majčki z ASOS-a, črtastih hlačah iz H&M-a, s prstanom iz spletne trgovine Zaful in uro znamke Rosefield, ki jo je od prijateljic dobila za rojstni dan in je tudi ena redkih stvari od nakita, ki jih nosi. Več o njenem stajlingu pa v spodnji galeriji tokratnega Modnega objektiva.

Fotografije in besedilo: Maja Fister 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)