Modni objektiv: Bodoča kirurginja v petkah in brez ličil

Aida, 21 let: Že od otroštva sanja, da bo zdravnica, živi v Sarajevu, obožuje salso in prisega na dinamičen modni slog.

2.8.2017 ob 7:00

1-min.JPG

V tokratnem Modnem objektivu smo ujeli Aido, 21-letno Ljubljančanko, ki je v mestu trenutno na delovnih počitnicah. Na Sarajevo School of Science and Technology je sicer letos zaključila prvi letnik medicine, ki je že od nekdaj njena sanjska karierna smer.

Bodoča kirurginja, ki obožuje salso, zumbo, bachato, je nekoč trenirala atletiko in igrala klavir, ima še danes zelo malo prostega časa. V Ljubljani, ki je njen prvi dom, kadar ni v Sarajevu, je trentno sicer na praksi. Dela na intenzivni negi v ljubljanskem kliničnem centru, njeni načrti za prihodnost v medicini pa so ambiciozni. Zanima jo kardiovaskularna kirurgija, v svojem medicinskem poslanstvu pa želi operirati na otrocih.

2-min.JPG

Plavolaska ob poletni vrnitvi v Ljubljano pravi, da se morda sploh ne zavedamo, kako zeleno deželo imamo. V Sarajevu najbolj pogreša zelene površine in parke, ki našo prestolnico delajo tako razgibano in domačo. 

Dinamičen pa je tudi njen modni slog. Kot pravi, v omari sploh nima veliko oblačil, na srečo pa si z mamo in sestro deli konfekcijsko številko, zato je izbira malo večja. Za oblačila sicer ne zapravlja veliko, prisega na razprodaje, pogosto gre v šoping tako, da oblačil sploh ne pomeri, rada pa zavije tudi na moški oddelek.

Oblačila vedno rada skombinira malo drugače, saj je prepričana, da je kombinacij neskončno, tudi če nimaš gore oblačil. Rada združuje preprosto, elegantno, damsko, a še vedno mladnostno modo, ki izraža tudi njeno živahno osebnost, ki ji nikoli ne zmanjka energije.

4-min.JPG

V objektiv smo jo ujeli v sandalih iz Bershke in hlačah iz Manga, srajca, ki je pravzaprav obleka, pospravljena za pas, je iz Intimissimija, nahrbtnik pa je za 7 evrov izbrskala na eni od uličnih stojnic v Sarajevu. 

Trenutno je v obdobju, ko ličil sploh ne uporablja in ji je povsem udobno brez njih, na notranji strani leve roke pa smo opazili tudi prav posebno tetovažo v obliki srca. Ker je levičarka, srce krasi roko, s katero bo operirala, na isti roki pa ima tudi majhno brazgotino, prav tako v obliki srca, zato bodoča kirurginja pravi, da je svojemu poslanstvu predana z vsemi tremi srci.

Njen stajling v celoti ujamete v spodnji fotogaleriji Modnega objektiva.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)