Modni objektiv: Makedonka, ki v Ljubljani ustvarja svoj modni blog

Marija Stojkovska v Ljubljani živi od oktobra, med študijem pa tu ustvarja tudi modni blog.

5.7.2017 ob 7:05

2-min.JPG

V tokratnem Modnem objektivu gostimo ustvarjalko modnega bloga Fabulous is freedomMarijo Stojkovsko. Čeprav v Ljubljani živi komaj od začetka tega študijskega leta, je njena slovenščina skoraj popolna. V našo prestolnico je iz Skopja prišla na študij komunikologije, ker ima slovenske korenine, pa se jezika uči že deset let.

Svoj modni blog je začela ustvarjati pred štirimi leti, pisala pa ga je v makedonščini in angleščini. S selitvijo v Ljubljano se je nekoliko spremenila tudi njena publika, zato je začela pisati v slovenščini in angleščini. Kot pravi, je blogerska scena pri nas precej bolj razvita kot v Makedoniji, zanimiva pa ji je tudi razlika v modnih trendih.

1-min.JPG

"Rada mešam različne sloge, pri meni gre skozi tudi kombinacija zlatega in srebrnega nakita, udobno pa mi je tako v supergah kot v petkah. Opažam pa, da dekleta v Ljubljani ne nosijo veliko petk, kar je v Makedoniji skoraj nujno. Tudi v trgovinah je veliko večja izbira casual kosov, medtem ko je v Skopju še vedno več poudarka na bleščečih oblekah in visokih petah," pravi Marija, ki ji je življenjski slog v Ljubljani pisan na kožo in se je tu popolnoma našla.

V objektivu smo jo ujeli v črtastem puloverju iz Zare, hlačah iz trgovine H&M in čevljih iz Local store. Njena torbica in sončna očala so znamke Parfois, ura pa s podpisom Fossil. Le redko se loči od svoje Pandora zapestnice, na katero zabeleži vsa potovanja. Nikoli je ne boste srečali brez prstanov, pogosto pa nosi tudi dva različna uhana. Zakaj? Ker jih zgublja kot po tekočem traku, zato izgubljene pare skombinira med sabo.

Njen stajling v celoti preverite v spodnji fotogaleriji Modnega objektiva.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)