Modni objektiv: Balerina v črtastih hlačah

Mateja Železnik: diplomirana inženirka radiološke tehnologije, ki je hkrati tudi poklicna balerina.

24.5.2017 ob 8:00

1-min.jpg

Pred tokratni Modni objektiv je stopila Mateja, 25-letna balerina, ki jo sicer ujamete na odru Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana. Z naslednjo sezono jo v operi čaka pogodba, kot nam je zaupala, pa si nikoli ni predstavljala, da bo kdaj klasična plesalka. Ob gimnaziji se je vpisala še na srednjo glasbeno in baletno šolo, poleg plesa pa se je intenzivno ukvarjala tudi z igranjem klavirja. Čeprav pleše že vse življenje, je z baletom začela malo pozneje, med razvijanjem tehnike v klasični smeri pa se ji je odprla priložnost sodelovanja z opero.

2-min.jpg

Balerina, ki je po srcu moderna plesalka, se na tem področju izobražuje tudi v tujini – letos je preživela dva meseca v Madridu, kjer je ustvarjala z eno od tamkajšnjih skupin. Poleg tega je tudi diplomirana inženirka radiološke tehnologije, a se bo najprej posvetila karieri v baletu. V baletni dvorani tako preživi večino svojih dni, trenutno dela na več različnih projektih, na primer pri Labodjem jezeru, junija jo čaka premiera otroške predstave Peter in volk, pred njo je še en gala koncert, ob tem pa se s koreografinjo Kjaro Starič Wurst pripravlja na Festival koreografskih miniatur, ki bo v Beogradu.

3-min.JPG

Pred Mičnin modni objektiv je stopila v belih culottes hlačah s črnimi črtami, črno majico s chokerjem in masivnih črnih škornjih. "Mislim, da se vrača nek gotski stil z modernim pridihom, istočasno pa se vračajo stari trendi, široki in ravni modeli hlač," o svojem stajlingu pove Mateja, ki sicer večino časa preživi v dresih, pajkicah, baletnih špicah in s figo na glavi, a hkrati rada skoči tudi v kaj modnega. Ker večino svojih dni preživi na prstih, ji je hoja v visokih petkah pravzaprav celo udobnejša kot v ravnih podplatih. Večina njenih oblačil je iz Manga, H&M-a, Zare in Stradivariusa, čevlje najraje kupuje v Massu in Bati, obožuje pa tudi vintage trgovine - od tam je tudi njena ruta. V čem smo jo ujeli pred objektivom, preverite v spodnji fotogaleriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)